Šef stručnog štaba Željezničara

Odović: Šta je ovo? Kao da je došao Clinton…

Fudbaleri Željezničara u 105. gradski derbi sa Sarajevom ulaze maksimalno spremni, uprkos tome što će biti oslabljeni odsustvom Kerima Memije i Dženisa Beganovića.

Odavno sarajevski gradski rivali nisu igrali važniju utakmicu. Sarajevo je lider na tabeli BH Telecom Premijer lige, dok Plavi zaostaju samo jedan bod za svojim gradskim rivalom.

 Trener Plavih Milomir Odović očekuje jednu dobru partiju svojih izabranika, a posebno ga je iznenadio veliki broj novinara koji je prisustvovao press konferenciji.

"Šta je ovo? Kao da je došao Clinton... Ova utakmica vrlo vjerovatno može odlučiti prvaka, tako da je u tom smislu interesovanje i veće. Mi utakmicu očekujemo u dobroj atmosferi. Obje ekipe imaju svoje problema, ali mi smo ti koji ih imamo manje. Sigurno da će nam nedostajati dva igrača koji su na pripremama juniorske represzentacije. Oni su nam jako bitni", rekao je Milomir Odović, šef stručnog štaba FK Željezničar.

"Realno je na Sarajevu veći pritisak. Imaju bod prednosti, igraju pred svojim navijačima, i mnogo su više uložili od nas. Ovo je ipak utakmica u kojoj se ide na pobjedu", dodao je strateg kluba s Grbavice.

Rovitih igrača nema u redovima kluba s Grbavice, iako će odsustvo dvojice mladih fudbalera u mnogome uticati na igru Plavih, a to je priznao i sam Odović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ova utakmica sama po sebi dovodi igrače do toga da budu motivisani. Na nama je da ih pokušamo čuvati hladne glave. Ipak, za iskustvo nema zamjene. U ovu utakmicu će svi ući maksimalno motivisani jer je Sarajevo skup kvalitetnih pojedinaca i biti će izazov neutralisati neke njihove igrače", istakao je Odović, dodavši:

"Mi nećemo odstupati od našeg načina igre. Sarajevo je takva ekipa da mora igrati ofanzivno. Trebamo ih držati na distanci i u takvim situacijama sigurno je da će prema naprijed ostavljati prostora i za nas".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.