Odović: Željo treba igrati lijepo, to uvijek donese rezultat

Novi trener Željezničara za SportSport.ba

Odović: Željo treba igrati lijepo, to uvijek donese rezultat · Intervju

Željezničar je danas angažovao novog šefa stručnog štaba. Na klupu Plavih sa Grbavice stigao je Milomir Odović, kojem će to biti treći mandat u klubu čija je igračka, ali i trenerska legenda.

Odović je na Grbavici uvijek bio rado viđeno lice, ali ovaj put dolazi u specifičnim okolnostima - iznenada i samo tri dana uoči utakmice protiv snažnog Apollona.

Novi trener Plavih nije krio da je čak i njega malo iznenadio poziv sa Grbavice koji se, kako kaže, nikad ne odbija.

"Bio sam zadovoljan na ovom radnom mjestu (Željezničar B), ali Željezničar me je trebao i takav poziv se prihvata. Ako sam potreban, onda nema problema. Okolnosti jesu malo čudne, treći put sam tu ali ovo je za mene još jedan novi izazov. Nadam se da ćemo uspjeti u namjeri da igramo u skladu sa očekivanjima, a pri tom mislim na ljepši fudbal i, naravno, bolje rezultate", rekao je Odović za SportSport.ba, te nastavio:

"Očigledno je da ovaj igrački kadar može igrati bolje. Radit ću na tome. Imam veliki motiv, radim u klubu u kojem sam proveo 20-ak godina. Tek sam stigao, pa ne bih odmah da dajem bilo kakve procjene, ali imam određene planove".

Pod vodstvom Odovića je Željezničar bilježio jako dobre rezultate s obzirom na tadašnje okolnosti. Sa ekipom sastavljenom pretežno od mladih igrača iz omladinskog pogona, Odović je napravio pravo malo čudo i do kraja sezone je parirao tada mnogo moćnijoj ekipi Sarajeva. Plavi su završili na drugom mjestu, ali to niko nije smatrao neuspjehom pogotovo nakon dobrih igara u Evropi koje su uslijedile. Željo je tada igrao i lijepo za oko.

"Drago mi je što se ljudi toga sjećaju. Činjenica je da smo tada s jednom ekipom koja je, vjerovatno, u rosteru imala manje igrača nego ova današnja igrali dobro u Evropi. Neki igrači su se kasnije prodali, onda je došlo do određenih problema, ali evo - ako se igra i lijepo, to automatski podrazumijeva i da će se ostvariti dobar rezultat. To su dvije stvari koje jednostavno idu jedna s drugim. Željo treba igrati lijepo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odović već sutra putuje na Kipar, a do utakmice sa Apollonom će sa fudbalerima odraditi dva treninga.

"Sutra putujemo na Kipar, imat ćemo dva treninga prije utakmice i ja sam svjestan da ne mogu nešto previše da promijenim za ovo kratko vrijeme. Moj prvi potez? Napravit ću takve treninge da ću odmah dati igračima doznanja šta očekujem od njih. Prvo, želim bolju igru protiv Apollona, ali ovo je ozbuljan protivnik pa će nam trebati i dobra taktika, da budemo raspoloženi i da svi do jednog damo sve od sebe. Pred ovu utakmicu ne mogu ništa obećati, kratko sam sa ekipom, ali nadam se da ćemo barem odigrati borbeno i pametno", zaključio je razgovor za SportSport.ba Milomir Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Legenda!
23 7
Šaraf
Ma da
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi