Odradio ljekarski i krenuo da potpiše ugovor, a onda slagao da mu zvoni telefon i pobjegao

Najluđa priča ljetnog prelaznog roka

Odradio ljekarski i krenuo da potpiše ugovor, a onda slagao da mu zvoni telefon i pobjegao

E. Čaušević

Ljetni prelazni rok koji je zvanično završen sinoć i ovaj put ponudio nam je dosta uzbuđenja i velikih transfera, ali i onih koji su propali u posljednji trenutak.

Vjerovatno najluđa priča ljetnog prelaznog roka dolazi nam iz Turske, tačnije Bursaspora koji je na dvogodišnju posudbu htio dovesti iskusnog poljskog reprezentativca Kamila Grosickog. Ovaj 30-godišnji fudbaler igra za Hull City, ali mu je klub odobrio posudbu u tursku ekipu i činilo se da je sve završeno.

Grosicki je prije nekoliko dana otputovao u Tursku gdje ga je dočekao veliki broj navijača Bursaspora. Poljak nije skidao osmijeh s lica i činilo se da je sretan što će karijeru nastaviti u ovom klubu. Ipak, niko nije mogao ni sanjati šta će se desiti na kraju svega.

Naime, Grosicki je u četvrtak ujutro došao u trening centar Bursaspora, a nakon što je obišao krug i upoznao se s budućim saigračima otišao je na ljekarske preglede. Na ljekarskim pregledima sve je bilo u najboljem redu i još je ostalo samo da Grosicki zvanično potpiše ugovor s turskim klubom.

Bursasport je organizao zvanično predstavljanje, pozvao veliki broj novinara u najavi velikog pojačanja, ali sve je propalo kao na filmski način. Grosicki je sjeo da potpiše ugovor, a onda je rekao predsjedniku kluba da mora izaći na par minuta jer ga neko uporno zove na mobilni telefon.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kada je Grosicki izašao da se "javi na telefon" niko nije ni slutio šta će se zapravo desiti. Sve je trajalo preko deset minuta i već su se mnogi počeli pitati gdje je nestao Poljak. Otišli su da ga potraže, a od njega nije bilo ni traga ni glasa.

Pokušali su ga dobiti na telefon, ali nisu uspjeli i nikome nije bilo jasno šta se dešava. Sat vremena kasnije dobili su informaciju da je Grosicki sjeo u auto i pobjegao, te da se ukrcao u avion i krenuo nazad za Englesku. Zaista nevjerovatano koliko je iskusni igrač postupio neprofesionalno i bezobrazno.

Top Komentari

ja224
toooo takve priče hoćemo ili ono u fazonu ukradena kosilica sa stadiona u Bugojnu i ...
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi