Održan izbor "Kristalnih 11", Zakarić proglašen najboljim igračem Premijer lige

U organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera

Održan izbor "Kristalnih 11", Zakarić proglašen najboljim igračem Premijer lige

Večeras je u hotelu Hills u Sarajevu održana druga po redu manifestacija "Kristalnih 11" u ogranizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH. 

Glasati za najbolje u protekloj godini u domaćem fudbalu su mogli fudbaleri i treneri 12 premijerligaških klubova, a izabran je i najbolji tim Premijer lige BiH.

Za najbolju fudbalerku Bosne i Hercegovine je izabrana Alisa Spahić (SFK 2000), dok je za najbolju trenericu izabrana Samira Hurem, glavni strateg SFK 2000 i reprezentacije BiH.

Nagrada za najboljeg sudiju je otišla u ruke Irfana Peljte, dok je za najboljeg trenera u minuloj sezoni izabran Blaž Slišković, šef struke prvaka naše zelje Zrinjskog.

Najboljim mladim igračem je ponovo proglašen Luka Menalo (Široki Brijeg), dok je velika čast pripala Goranu Zakariću (Željezničar) pošto je proglašen najboljim fudbalerom Premijer lige u protekloj sezoni.

"Veoma sam sretan i zahvalan svima koji su glasali za mene. Zahvalio bih se saigračima, trenerima i klubu. Sigurno da je ovo još jedan poticaj za nastavak karijere i budućnost", poručio je Zakarić nakon što mu je uručeno veliko priznanje.

Najboljih 11 u protekloj sezoni Premijer lige:

Golman: Kenan Pirić (Zrinjski)

Odbrana: Pero Stojkić (Zrinjski), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Daniel Graovac (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda)

Vezni red: Elvis Sarić (Sarajevo), Jovan Blagojević (Željezničar), Miloš Filipović (Zrinjski), Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napadač: Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Posebno priznanje za "životni rezultat" je dobio legendarni Mirsad Fazlagić nekada sjajni fudbaler i trener, između ostalih, FK Sarajevo i mlade selekcije Jugoslavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi