Oduševio Tursku: Muslera lažirao povredu samo da ne bi igrao u Izraelu

U prijateljskom susretu

Oduševio Tursku: Muslera lažirao povredu samo da ne bi igrao u Izraelu

S. Grebović

U ponedeljak navečer Argentina i Urugvaj odigrali su prijateljski susret u Izraelu, tačnije u Tel Avivu u sklopu priprema za prvenstvo Južne Amerike koje se igra u junu naredne godine.

Utakmica koja je odigrana na stadionu Bloomfield završena je remijem 2:2. Cavani je doveo Urugvajce u vodstvo 1:0, da bi stvari na početak vratio Aguero golom u 63. minuti.

Suarez je sredinom drugog dijela ponovo doveo Urugvajce u prednost, a kada se mislio da će se susret tako završiti na scenu je stupio ko drugi nego Leo Messi koji je svojim golom sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi postavio konačan rezultat.

Ipak ovaj susret je pored toga što je odigran u Izrealu zapao za oko turskoj javnosti zbog jednog drugog razloga. Naime, čuvar mreže Urugvajaca Fernando Muslera je prema pisanju turske štampe lažirao povredu ligamenata samo da ne bi zaigrao u ovoj zemlji iz razloga što već dugo godina brani u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Time dugogodišnji čuvar mreže Galatasaraya nije želio da povrijedi osjećanja navijača u Turskoj, kod kojih kotira za jednog od omiljenih. Ukoliko se ovo ispostavi kao istinito, nema sumnje da će im postati još draži.

Tako je Muslera ovaj susret odgledao sa klupe, a na njegovo mjesto stao je Martin Campana.

Top Komentari

Klackalica
Hoce li bit respect i kad glumio ozljedu za ekipu kad bude zelio neki transfer..daj molim te. Pa ovo je za šamaranja i da se nikad vise ne zovnebu reprezentaciju..ako je istina naravno
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi