Ofanzivac Juventusa preskup za Barcelonu

Katalonci odustali

Ofanzivac Juventusa preskup za Barcelonu

Italijanski mediji u proteklom periodu su špekulisali kako bi Federico Bernardeschi svoju karijeru mogao nastaviti u Barceloni.

Ovaj 25-godišnji ofanzivac na meti Blaugrane posebno je bio u ljetnom prijelaznom roku, ali kako posao nije realizovan, vjerovalo se da bi tim s Nou Campa mogao obnoviti interes u januaru.

Ipak, ako je vjerovati onome što piše Mundo Deportivo, do transfera sasvim sigurno neće doći jer između dvaju klubova nije postignut dogovor oko samog novca za koji bi Bernardeschi promijenio sredinu.

Prema navodima pomenutog medija, Barcelona je Bernardeschija procijenila na 35 miliona eura, što je Juventus odmah odbio i tražio minimum 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog prevelike cijene Katalonci su tako odustali od cijelog posla, a kako im je u ovom trenutku prioritet prodaja igrača, teško ćemo vidjeti neku veliku kupovinu dok ne stigle priliv od transfera.

Podsjetimo, Bernardeschi za Juventus nastupa od ljeta 2017. godine. S torinskom klubom je osvojio nekoliko trofeja, a kroz svoju karijeru ranije je igrao samo za Fiorentinu i Crotone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi