OFK Beograd izbacio Zvezdu iz Kupa

OFK Beograd izbacio Zvezdu iz Kupa

Crvena Zvezda u današnjem je četvrtfinalnom duelu protiv OFK Beograda savladana i izbačena iz Kupa Srbije. Klub sa Karaburme bio je uspješniji nakon 90 minuta rezultatom 1:3.

Gosti su poveli golom Grbića u 13. minuti susreta, a Lazović se u 31. minuti pobrinuo da se na pauzu ode sa izjednačenim rezultatom. Ipak, u nastavku susreta, gosti dolaze do dva pogotka i prolaza u polufinale. Strijelci su bili Grbić i Bogavac u 62. i 63. minuti.

 

Vojvodina je nakon izvođenja penala uspjela izbaciti Spartak iz Subotice. Nakon regularnih 90 minuta rezultat je glasio 1:1 (Puškarić 31, Oumarou 89), a poslije izvođenja penala sa 3:5 uspješniji su bili gosti iz Novog Sada.

 

Rad je također ispao iz Kupa, a bolja od Beograđana bila je Jagodina. Lepović je u 61. minuti postigao odlučujući gol na susretu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

Borac i Javor su odigrali susret koji nakon 90 minuta nije donio golove, a poslije izvođenja penala bolji su sa 4:5 bili gosti iz Ivanjice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.