Sin Vedina Musića sa Grbavice odlazi na posudbu

Sigurno će imati priliku za veću minutažu

Sin Vedina Musića sa Grbavice odlazi na posudbu

S. Mlaćo
Federalni prvoligaš Gradina iz Srebrenika u svoje redove dovela je sina nekadašnjeg bh. reprezentativca Vedina Musića.

Radi se o Amaru Musiću koji stiže na posudbu iz FK Željezničar.

Mlađi Musić je odlučio da se za minutažu bori u federalnom prvoligašu i sigurno je napravio pravi potez.

Bio je pionirski, kadetski i juniorski reprezentativac naše zemlje, imao je i neugodnu povredu, no uspješno se vratio na teren.

U teškoj konkurenciji na Grbavici nije se mogao nadati minutaži ove sezone, pa je odlučeno da krene put Srebrenika.

“Talentovani bek FK Željezničar, Amar Musić, stigao je na jednogodišnju posudbu u Srebrenik te će u narednoj sezoni braniti boje našeg kluba.

Amar Musić je kompletne pripreme već odradio sa sarajevskim premijerligašem čije je omladinske selekcije upravo i prošao, a protekle sezone je u susretu sa HŠK Zrinjski debitovao za seniorski tim. Upisao je ukupno 22 nastupa u dresu U-15, U-17 i U-19 reprezentativnih selekcija BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo, novi bek Plavih je sin nekadašnjeg igrača Gradine i legende bh. fudbala, Vedina Musića, a još kao kadet dobio je poziv i boravio na probnom radu u slavnom Bajernu iz Minhena.

Amaru želimo dobrodošlicu u kraljevski grad i iste staze slave kojim je koračao otac Vedin“, stoji u objavi OFK Gradina.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Sretnoo....
2 0
zilan66
Iz kadeta bajerna presao u kadete zelje ,transfer nema dalje.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi