"Delić uz mentorstvo kancelarije FS TK  tumači statut kako njima odgovara"

Oglasili se iz OFK Gradina

"Delić uz mentorstvo kancelarije FS TK tumači statut kako njima odgovara"

O. Lekić
Burno je u Srebreniku kada su u pitanju fudbalski izbori. Prava se bitka vodi pred izbore u NS TK.

Održane su dvije sjednice. Prva je prekinuta, zatim zakazana nova, a iz Gradine ističu da je ista bila nelegalna, dok delegati iste, njih 13,  navode da je sve bilo po Statutu, te da ima i video materijal.

Ponovo su se oglasili iz Gradine. Ističu da je predsjednik Sportskog saveza Srebrenika Mursel Delić obmanjuje javnost. Prenosimo njihove saopštenje.

"Nakon što su dvije Skupštine Fudbalskog saveza Srebrenik prekinute, i to na insistiranje i namjeru predsjednika Sportskog saveza Mursela Delića, OFK Gradina reaguje na neistinite navode koje su izašle u javnost, nakon održane treće tj. nelegalne Skupštine.

Iako oba prekida Delić želi pripisati delegatima Gradine i svima onima koji ne misle kao on, istina je potpuno drugačija.

Prijedlog Gradine je bio takav da u izbornom procesu svi klubovi dobiju “dio kolača”, što su prihvatili i predstavnici Seone, uz Gradinu najbrojniji delegati. Međutim, takav dogovor je “minirao” upravo Delić jer on nije bio zadovoljan tim dogovorom, pošto je isključivo želio da on bude delegat u Skupštini TK, kao i da ovlada FS Srebrenik, pošto već kontroliše Sportski savez.

Delić cijelo vrijeme obmanjuje javnost i tumači Statut kako njemu odgovara na način da iz Statuta FS Srebrenik uzima ono što njemu odgovara, a ono što mu ne odgovara poziva se na Statut NS TK.

Ako Delić ima primjedbe na Statut FS Srebrenik po kojem se jedino može i raditi i koji jedini validan, imao je dovoljno vremena da ranije reaguje i da insistira na njegovoj izmjeni, a ne kada je počela i zakazana izborna Skupština.

Delić bi da ukida i zabranjuje učestvovanje svih članica u izborima koje ne misle kao on i koje ne podržavaju njegovo retrogradno i antisportsko djelovanje.

I dok se predstavlja kao “spasilac” i kao neko ko želi samo da “pomogne”, Delić je ustvari glavni uzrok svih prekida skupština i “arhitekta” treće nelegalne Skupštine protiv čijih aktera će biti pokrenuti Disciplinski postupak.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Također, Delić se služi i lažnim prijavljivanjem policiji članova Skupštine, pokušavajući na silu doći do pečata i sprovesti odluke sa nelegalne Skupštine koja nema legitimnog uporišta.

Sve ove aktivnosti Delić sprovodi uz asistenciju i mentorstvo kancelarije NS TK i njenog sekretara, koji također želi legalizirati nelegalnu Skupštinu, a koji će zbog svog neprofesionalnog i nesavjesnog rada također biti prijavljen nadležnim organima“, stoji u saopštenju OFK Gradina Srebrenik.

Top Komentari

Brazuka
kme kme gradina kmecite jadnici. Nekad veliki klub danas ga vode mahalasi sa pijace. Azmire kupi im cevape toliko i vrijede
1 0
user1585686505
Mrš Gradin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti