Bh. prvoligaš u teškoj situaciji, i trener digao sidro
Moranjkić je u FK Tuzla City radio sa Husrefom Musemićem

Veliki problemi na zimskoj pauzi

Bh. prvoligaš u teškoj situaciji, i trener digao sidro

S. Mlaćo

Teška situacija vlada u OFK Gradina.

Naime, iz redova prvoligaša iz Srebrenika zatražili su veću podršku gradskih vlasti i budućnost kluba je itekako upitna.

Nije to ništa novo, no jasno je da će utjecati i na ambicije kluba u godini koja je započela prije par dana. Vrlo brzo stigla je i još jedna važna vijest.

Kormilo kluba napustio je glavni trener Jasmin Moranjkić.

Moranjkić je imao i sjajan pozitivni niz, no sada je odlučio da digne sidro i napusti klub.

"Obavještavamo javnost i naše navijače da je Jasmin Moranjkić podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba OFK Gradina.

Pod vodstvom trenera Jasmina Moranjkića Plavi su odigrali jednu od najboljih prvoligaških polusezona u historiji OFK Gradina i upisali 25 bodova, a vrijedi izdvojiti i jedan od rekorda odnosno niz od 8 uzastopnih utakmica bez poraza", stoji u objavi Gradine.

Oglasi

Gradina je tako ostala bez glavnog trenera, a ko će naslijediti Moranjkića ostaje da se vidi. Odlazak je najavilo i nekoliko veoma bitnih igrača, pa je očekivati promjene i u igračkom kadru.

"Cijenjeni članovi, navijači, dragi prijatelji Kluba,

Nakon što je usvojen budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu i gdje OFK “Gradina” nije uspjela da se izbori za veća sredstva u odnosu na dosadašnja, postaje jasno da su pred našim klubom teški dani. Ako se uzme u obzir da Gradačac izdvaja za Zvijezdu 240.000 KM, Banovići za Budućnost 250.000 KM, Lukavac za Radnički 280.000 KM, Gračanica za Bratstvo 300.000 KM a Srebrenik za Gradinu 140.000 KM, onda je svaki komentar suvišan.

Smatram da se za Gradinu moralo izdvojiti više sredstava u ovih 26 miliona KM koliko iznosi rekordan budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu, ali oni koji o tome odlučuju očito ne misle tako. U proteklom periodu u više navrata smo sugerisali Gradu da su Gradini za ovaj rang takmičenja potrebna veća sredstva, upućivali smo i inicijativu da se Gradina proglasi klubom od posebnog interesa za Grad Srebrenik, međutim taj zahtjev nije prihvaćen", naveli su ranije iz Gradine te tako samo potvrdili tešku situaciju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slična situacija je i u NK Zvijezda Gradačac čini čelnici su najavili prestanak postojanja seniorske ekipe, odnosno istupanje iz prvenstva.

Muče ih raniji dugovi, te je situacija više nego ozbiljna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi