Beganović: Odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda
Elvedin Beganović i Zoran Ćurguz

Jedinstvo sutra dočekuje ekipu Gradina iz Srebrenika

Beganović: Odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda

S. Mlaćo
Za vikend se igraju susreti 11. kola Prve lige FBiH.

Važne bodove u borbi za opstanak Jedinstvo iz Bihaća će tražiti protiv Gradine iz Srebrenika koja igra sjajno ove sezone.

Gradina dolazi sa druge pozicije, te želi nastaviti pozitivni niz u prvenstvu. Jedinstvo se 'probudilo' pod trenerskom palicom Elvedina Beganovića, a u Kupu su u srijedu poraženi od Sloge iz Doboja 2:1, iako su mnogi mišljenja da su sudije itekako oštetile tim iz Bihaća.

Elvedin Beganović najavio je sutrašnji meč.

“Gradina dolazi u punom sastavu, respektujemo ih, ali mi želimo nastaviti niz. Želimo odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri nova boda. Imali smo utakmicu u srijedu, imamo određenih problema sa malim povredama i sve će zavisi od toga. Od momaka koji dobiju šansu tražit ćemo maksimalno zalaganje, to ne smije izostati. Nas zanimaju tri boda za ostvarenje cilja, a to je borba za opstanak u ligi“, rekao je Beganović.

Kod Gradine zbog tri žuta kartona neće biti Ahmeda Hasanbegovića i Saliha Muminovića. Jedinstvo nema suspendovanih igrača,  a meč Pod Borićima igra se od 14:30 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Domaći su pozvali i sve navijače da dođem u što većem broju na ovaj veoma važan meč. Glavni sudija sutrašnjeg meča je Armin Kukić iz Bugojna.

U ovom kolu se sastaju još: NK Travnik – FK Goražde, NK Stupčanica – NK Zvijezda, FK Radnički – NK Bratstvo, FK Mladost – FK Rudar Kakanj, FK Radnik Hadžići – NK TOŠK, BFK Simm Bau – HNK Tomislav i FK Budućnost – NK GOŠK.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi