OFK Gradina u finalu 31. Memorijala Andrije Ankovića

U polufinalu bolji od domaćina turnira NK GOŠK

OFK Gradina u finalu 31. Memorijala Andrije Ankovića

U 31. izdanju memorijalnog turnira Andrije Ankovića koji organizira NK GOŠK iz Gabele zaigrat će HŠK Zrinjski i OFK Gradina. 

Nakon što je u prvoj utakmici mostarski tim s 2:0 savladao branitelja naslova na turniru nikšićku Sutjesku, u drugom polufinalu momčad iz Srebrenika je lakše od očekivanog nadigrala domaći GOŠK s 2:0.

Gradina će sasvim zasluženo sutra igrati u finalnoj utakmici pošto je danas bila bolji takmac od Gabeljana. Bolje prvo poluvrijeme Gradina je okrunila konačnom pobjedom, a stvari su već u tom periodu igr riješili Mirza Musić u 31. minuti, te tri minute poslije Almir Omerović koji je povisio, na ispostavit će se, konačnih 2:0 za tim iz Srebrenika. GOŠK je u 2. poluvremenu zaigrao nešto bolji nogomet, no nedovoljno da se ugrozi mreža Ramića i potom Delalića te će sutra Gradina sutra imati priliku protiv Zrinjskog zaigrati za naslov pobjednika 31. memorijala Andrije Ankovića.

NK GOŠK: Lukač, Skoko, Kožul, Memić, Hasanhodžić, Šantić, Bošnjak, Kulović, Peko, Radić, Jusufbašić( Jurković, Milović, Rizvanović, Tipurić, Glibo, Ramljak, Savić, Stanić, Haračić, Bešo, Ćosić, Hajdarević)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

OFK Gradina: Ramić, Hasanbegović, Muminović, H. Musić, M. Musić, Andrić, Isanović, Mustafić, Smajić, Salkić, Omerović (Delalić, Šabić, Delić, Husejnović, Todorović, Kodrić, Bešić, Suljić, Hrštić, Hadžić)

Top Komentari

user1593509319
Ovaj broj 13 lijevi bek top igrac
2 0
TesanjskiBrnjo
Gosk gosk gabela gabela gabela
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi