OFK Gradina: Želimo Premijer ligu, poslali smo zahtjev na adresu NFSBiH

Juniori Gradine prave velike stvari

OFK Gradina: Želimo Premijer ligu, poslali smo zahtjev na adresu NFSBiH

Edmir Škorić

Juniori Gradine iz Srebrenika na pragu su plasmana u finale Omladinske lige FBiH.

Gradina je prvo eliminisala Zvijezdu, a sada je u polufinalu savladala Stolac u gostima s 4:2 i u srijedu u Srebreniku želi da ovjeri put u finale. Srebreničani su na dobrom putu, no u klubu još ne žele da se raduju, znaju da ništa nije gotovo.

Mada, jasno je već sada daj e ovaj mladi tim Gradine napravio veliki uspjeh, a za ulazak u Premijer ligu BH za juniore treba im onda još jedna stepenica. Ukoliko se plasiraju u finale, nogometaši Gradine čekaju Travnik ili Krajinu, a i tamo je u prvom meču 4:2.

Sistem takmičenja je takav da će pobjednik ove završnice za juniore u FBiH igrati još jedno finale i to protiv najboljeg u RS, ali to će već biti "reda radi" utakmica, pošto će i najbolji u Federaciji, a i najbolji Republici Srpskoj obezijediti plasman u Premijer ligu.

U Gradini se nadaju velikoj podršci grada, a također je aplicirala da završnica za Premijer ligu bude odigrana u Srebreniku.

U saopštenju za javnost, iz OFK Gradina su naveli:

"Poštovani članovi i navijači našeg kluba, obavještavamo vas da smo podnijeli zahtjev na adresu NSBiH da se završnica turnira za plasman u Premijer ligu BiH, u slučaju prolaza dalje, igra u Srebreniku.

Ime, historija, tradicija, gostoprimstvo, jedan od najboljih travnjaka u državi, sportski kraj i odlična publika dovoljno govore zašto bi domaćin ovih kvalifikacija trebao biti upravo iz Srebrenika.

Treba naglasiti da Srebrenik posjeduje preduvjete i dovoljne kapacitete za smještaj svih gostiju i klubova koji će igrati završnicu za šampiona države.

Prelijep ambijent i sportski kompleks Hotela Orion, Motel Park te Motel Evropa i više su nego zadovoljavajući što se boravka u Srebreniku tiče.

U slučaju odobrenog zahtjeva vjerujemo da će Gradinini šampioni imati bezrezervnu i maksimalnu podršku cijelog grada, privrednika i sponzora iz Srebrenika te naravno općinskog načelnika, Gospodina Nihad Omerović.

Gradinina škola fudbala već sada je brend kako na prostoru TK, tako i na prostoru cijele države BiH i predstavlja veliki rasadnik talenata i budućih Reprezentativaca BiH.

O tome dovoljno govore fudbalska imena kao što su Joldić, Bekrić, Jašarević, Bajrović, Ordagić, Salihbašić, Musić, Smajlović, Turbić, Škahić, Huseinbašić i drugi..

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Ovi momci su simbol i ponos grada Srebrenika i zaslužuju našu podršku.

Zajedno do Premijer lige - vidimo se na Gradskom stadionu u srijedu od 17.00h!".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti