Oglasili se iz Rudara: Grešku su napravila treća lica

Tvrde da je Goralija imao pravo nastupa

Oglasili se iz Rudara: Grešku su napravila treća lica

FK Rudar kakanj je iznenađen odlukom takmičarske komisije NSFBIH o pobjedi Metalleghea službenim rezultatom 0:3, zbog čega su medijima poslali saopćenje.

"Ističemo da prema našoj evidenciji igrač Adis Goralija nije bio pod automatskom suspenzijom. Također provjerom u Comet informacioni sistem navedeni igrač je imao pravo nastupa, odnosno nije se nalazio na popisu igrača koji imaju zabranu nastupa zbog automatske suspenzije (U prilogu Vam šaljemo sliku izvoda iz Comet sistema na dan 09.08.2018 dakle dva dana prije utakmice).

Kao potvrda ovoj tvrdnji ide i činjenica da je igrač Adis Goralija unesen u zapisnik sa utakmice od strane delegata utakmice, a da je postojala automatska suspenzija za igrača delegat bi to mogao i morao vidjeti pred početak utakmice, te bi nas upozorio na činjenicu automatske suspenzije i nemogučnosti unošenja u zapisnik.

Prema tome ukoliko je sporni igrač bio pod automatskom suspenzijom, a napominjemo prema našoj evidenciji nije, radi se o propustu trećih lica koja su morala ažurirati stanje podataka u COMET sistemu koji sadrži temeljne podatke i informacije i koji bi u stopostotnom procentu morali biti tačni, istiniti i pouzdani pa bi u tom slučaju COMET sistem pokazao (označio) da igrač nema pravo nastupa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U svakom slučaju neprihvatljivo je da FK Rudar Kakanj, pa sve i da je prostojala greška u našoj evidenciji izrečenih javnih opomena (podaci NS FBIH I COMET sistema bi morali biti mjerodavni), trpi posljedice zbog nepouzdanih i netačnih podataka sadržanih u COMET informacionom sistemu, odnosno da bude sankcionisan zbog načinjenje greške trećih lica ili tehničkih nedostataka informacionom sistema.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Kasno Marko na Kosovo stiže.
6 2
Adnan Bega Beganović
ggg
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti