Oglasio se i NK Čelik uz poruku političarima: Djela, a ne riječi!

Uoči lokalnih izbora

Oglasio se i NK Čelik uz poruku političarima: Djela, a ne riječi!

A. Čaušević

Nekoliko dana uoči lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju 15. novembra, javnosti se obratilo rukovodstvo NK Čelik. 

"Mučna politička kampanja u našem gradu se ponovo svela u svoj standardni obrazac jeftinih populističkih poteza – provincijska kolekcija novih obećanja uz zaboravljanje onih starih nije zaobišla ni Nogometni klub Čelik kao jednog od najvećih simbola Zenice.

Iako je rukovodstvo kluba poslalo jasnu poruku da se klub ne smije (zlo)upotrebljavati u političkoj kampanji u kojima se naivni i površni primamljuju “asfaltima i udobnim pozicijama“, to nije spriječilo kandidate na predstojećim lokalnim izborima da u ime jedinog demokratski organizovanog kluba u Bosni i Hercegovini predlažu projekte koji niti su prioritetni niti ih je iko i tražio. Uvidom u članstvo kluba, evidevno je da gotovo nijedan kandidat nije član Nogometnog kluba Čelik gdje se takve ideje i predlažu.

Podsjećamo, Skupština kluba nije postavila širenje stadiona kao njegov prioritet niti je njegov Upravni odbor tražio milionska finansiranja iz budžetskih sredstava. Naprotiv, zahtjevi su kristalno jasni: Nogometni klub Čelik zahtijeva realizaciju već donešenih odluka Gradskog vijeća kojim se Grad Zenica 2017. i 2020. god. obavezao nastaviti plaćati reprogram poreznih dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH te vratiti prihode od stadiona „Bilino polje“ klubu koji su mu oduzeti 2017. god. Odluke su već usvojene, zahtijeva se samo njihova realizacija.

S tim u vezi 30. oktobra upućen je poziv svim strankama i samostalnim vijećnicima Gradskog vijeća Zenice da se očituju o poduzetim mjerama da realiziraju vlastite odluke iz Gradskog vijeća koje su blokirane i ignorirane od strane trenutnog Gradonačelnika. Iako im je postavljen rok od 7 dana da dostave sasvim jasnu i kratku informaciju o učinjenom, do današnjeg dana nije bilo niti jednog očitovanja po tom pitanju. Kada se traži konkretan odgovor “velikih navijača i boraca za Čelik“ – šutnja i skrivanje.

Dakle, oni koji obećavaju nove i velike odluke su nepostupanjem pokazali da ili ne posjeduju politički kapacitet ili da nemaju karakternu volju da provedu već usvojene vlastite odluke. Naglašavamo – kandidati koji ponovo traže povjerenje Zeničana nisu učinili ništa da realiziraju vlastite odluke koje trenutni Gradonačelnik Zenice blokira i ne želi izvršiti.

Stoga, rukovodstvo Nogometnog kluba Čelik poziva građane Zenice da na predstojećim izborima budu odlučniji, hrabriji i nemilosrdniji prema svima onima koji simbol Zenice i šire regije koriste kao žeton u vlastitim očekivano ograničenim kampanjama.

Sporazumi o asfaltima i novim projektima se svakodnevno objavljuju a Sporazum o saradnji NK Čelik Zenica i Grada Zenice je u kabinetu Gradonačelnika već 28 dana bez ikakvog odgovora. Novi projekti podrške sportu se najavljuju i u Vladi ZDK a inicijativa za rješavanje dugovanja prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH podnešena prije 42 dana je već 20 dana bez ikakvog odgovora.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Sloboda nije s neba pala nego se za nju trebalo boriti, a na tom putu Čelik nije sam.

Djela, a ne riječi", poručili su iz zeničkog velikana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mig_Mig
Kome se obracate? Pa niste politicki klub? Rijesite se vec jednom proslosti, dugova, politike i krenite naprijed.
2 0
Zenicanin
Fuadeeeeee
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi