Oglasio se i Savez: CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije NSBiH za licenciranje

Željezničar mora platiti troškove arbitražnog postupka

Oglasio se i Savez: CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije NSBiH za licenciranje

Endin Čaušević

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu FK Željezničar povodom činjenice da Plavi nisu ove sezone imali pravo nastupa u evropskim takmičenjima.

CAS je tako potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH koja nije dala Želji licencu za nastup u Evropu jer nisu na vrijeme izmirili dugovanja prema bivšem treneru Slavku Petroviću. Plavi tako nisu igrali Evropu ove sezone, a njihovo mjesto dobio je Radnik iz Bijeljine.

Nakon što je CAS potvrdio da se žalba Željezničara na odluku Drugostepene komisije za licenciranje neće usvojiti oglasili su se danas i iz NSBiH koji su poručili da je na ovaj način potvrđena ispravnost rada Administracije za licenciranje klubova NSBiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NSBiH.

"U proteklom periodu javnost je bila upoznata o ovom slučaju, te je obaveza Administracije NSBiH da nakon zaprimljene presude, obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport.

Ovom odlukom Arbitražni tribunal za sport iz Lozane odbija tužbu protiv NSBiH koju je FK Željezničar Sarajevo uložio dana 18.06.2019. godine na odluku Drugostepene komisije za licenciranje kubova NSBiH od dana 27.05.2019. godine, te istu potvrđuje u cijelosti. FK Željezničar iz Sarajeva je nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH o neizdavanju licence ovom klubu za učešće u UEFA takmičenju u sezoni 2019/2020. uložio žalbu na njihovu odluku, a Drugostepena komisija za licenciranje klubova NSBiH je u cijelosti potvrdila odluku provostepenog organa za licenciranje klubova u ovom predmetu. Žalba FK Željezničar Sarajevo je odbijena, a klubu nije izdata licenca za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK Željezničar Sarajevo je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja NSBiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani.

Ovom odlukom CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije za licenciranje klubova NSBiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NSBiH", saopšteno je iz Saveza.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...Seljovcima je opet savez kriv.
26 5
teddy sheringham
Šta sad? Ne valja ni CAS?
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi