Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio žalbu FK Željezničar

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio žalbu FK Željezničar

Midhat Šljivak

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu FK Željezničar i tako potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje NFSBiH.

Plavi sa Grbavice su, zbog obaveza koje nisu izmirili na vrijeme prema bivšem treneru Slavku Petroviću, ostali bez licence za nastup u Evropi i nismo ih gledali u evropskim takmičenja.

Klub je nakon svega odlučio da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ali je njihova žalba odbijena.

"Nažalost, vrijeme ne možemo vratiti, ali možemo se fokusirati da idemo jači te da izlazak na evropsku scenu osiguramo na zelenom terenu. Odluka CAS-a je na našu žalost konačna, ali neće imati uticaja da nastavimo započete projekte i ne zadržimo najveće ambicije, kazao je Admir Džubur",predsjednik FK Željezničar za klupsku stranicu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Kad se sjetim priča tipa uzet ćemo pare kad CAS usvoji žalbu, bolje to nego da smo igrali Evropu, savez će da plati,... Eto i od evropskog suda ste dobili potvrdu da NEMATE uslove da igrate, sad se žalite sudu Južne Afrike, možda vam oni usvoje žalbu hahahah.
20 13
Emir940
Pa jbg nema Osima u sudu za sportsku arbitrazu
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi