Oglasio se i vlasnik-revolveraš: Ja sam taoc bolesnog sistema

Ivan Savvidis se obratio javnosti

Oglasio se i vlasnik-revolveraš: Ja sam taoc bolesnog sistema

Teme:

Vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis dospio je u centar pažnje svjetske javnosti nakon što je u nedjelju navečer uletio na teren sa pištoljem, vidno izrevoltiran suđenjem na utakmici sa AEK-om.

Sve je počelo kada je u 90. minuti Fernando Varela pogodio za vodstvo PAOK-a od 1:0. Sudac Georgios Kominis pokazao je na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio gol zbog navodnog ofsajda, ali ne Varele već njegovog saigrača Mauricija.

Uslijedio je opšti haos. Fudbaleri i stručni štab PAOK-a su žestoko protestovali, navijači su divljali na tribinama a šou je upotpunio Savvidis koji je utrčao u teren tražeći svoju pravdu, sa pištoljem za pojasom.

Fudbaleri AEK-a su napustili stadion u pratnji policije, u svlačionice su se povukli i fudbaleri PAOK-a koji su za to dobili naredbu upravo od Savvidisa, a da ironija bude još veća, sudac Kominis je izjavio da je na kraju ipak odlučio da prizna gol domaćoj ekipi i da bi to sigurno učinio da nije došlo do prekida.

Nakon niza optužbi, na red je došlo i da se oglasi kontroverzni vlasnik PAOK-a koji je poručio da je "taoc bolesnog grčkog sistema".

"Znam da nisam imao pravo da utrčim u teren. Reagovao sam tako zbog cjelokupne negativne situacije u grčkom fudbalu i zbog svega što se desilo na kraju meča. Ja, moja porodica i moje kolege smo taoci bolesnog sistema fudbala u Grčkoj", započeo je Savvidis, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Super League:

"Nisam želio nauditi nikome iz AEK-a, kao ni sudijama. Zbog svega što se desilo poslije gola, želio sam samo zaštititi hiljade navijača od nereda. Nastavit ću da se borim za pošten fudbal i za to da se mečevi dobijaju ili gube na terenu, a ne na sudu".

Grčki ministar sporta Jorgos Vasiliadis je nakon sastanka sa premijerom Aleksisom Ciprasom odlučio zabraniti odigravanje mečeva u Superligi na neodređeno vrijeme, a o ovom slučaju će se pozabaviti kako FIFA i UEFA, tako i policija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi