Suspendovano prvenstvo Grčke!

Državni vrh je odlučio

Suspendovano prvenstvo Grčke!

E. Škorić
Teme:

Zbog scena u nedjeljnom susretu PAOK-a i AEK-a do daljnjeg je prekinuto nogometno prvenstvo u Grčkoj.

Susret u Solunu prekinut je u 89. minuti nakon što je poništen zbog ofsajda gol domaćinu, a prvi čovjek PAOK-a Ivan Savvidis uletio je ue teren s tjelohraniteljima, dok je za pasom nosio pištolj.

"Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Takmičenje neće ponovo krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uslovima i pravilima," rekao je grčki zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis.

Državni vrh je donio odluku koja će zabrinuti sve nogometne radnike i navijače, a premijer Aleksis Cipras tvrdi kako se već tri godine pokušava očistiit nogomet, ali da je sada vrijeme za još rigoroznija i oštrija pravila.

Potražite više informacija na temu Super League:

Predsjednik PAOK-a koji je u teren ušao s pištoljem bit će uhapšen, a traga se za još četiri osobe koje su također umiješane u incident.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi