Ognjen Todorović: I nakon 0:2 znali smo da tu utakmicu nećemo izgubiti!

Bivši krilni igrač Zrinjskog prisjetio se legendarne utakmice s Pecare

Ognjen Todorović: I nakon 0:2 znali smo da tu utakmicu nećemo izgubiti!

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica u povijesti Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana je na širokobriješkoj Pecari 6. marta 2016. godine. 

U velikom hercegovačkom derbiju 20. kola sastali su se veliki rivali NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski koji su tada bili u mrtvoj trci za osvajanje titule prvaka države.

U sjajnoj atmosferi pred prepunom Pecarom otvaranje utakmice nije moglo početi bolje za domaće koji su već nakon 13. minuta imali velika dva gola prednosti. Ivan Crnov i imenjak mu Krstanović pogodili su za Široki i veliko slavlje domaćih navijača. Ipak, Zrinjski je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti rezultat na 1:2 golom Mešanovića u 31. minuti.

Otvaranje drugog dijela donosi i veliki povratak Plemića u igru. Oliver Petrak u 48. minuti vraća stvari na početak golom za 2:2, dok se u idućim minutama utakmice mladi golman Zrinjskog Goran Karačić promeće u velikog junaka svog tima. Karačić je prvo obranio stopostotnu šansu Borisu Pandži, da bi nešto kasnije obranio i penal Ivanu Krstanoviću kojeg je u šesnaestercu domaćeg tima srušio Oliver Petrak. Sve to je kaznio Ognjen Todorović sjajnim golom u 70. minuti kojim Mostarci prave potpuni preokret, no prethodni promašaj Pandža je ispravio u 76. minuti pogodivši za 3:3.

Prijetio je Široki, no na kraju, duboko u sudačkoj nadoknadi, tadašnji veznjak Plemića Filip Arežina matira sadašnjeg golmana Zrinjskog Antonia Soldu za veliku pobjedu i erupciju slavlja među navijačima iz Mostara. Ta je pobjeda, ispostavit će se, na kraju i prelomila prvenstvo. Zrinjski je odjurio do titule, dok su Široki i Sloboda do konca prvenstva otpali iz utrke za naslov. Ove fantastične utakmice prisjetio se i jedan od najboljih aktera HŠKI Zrinjski u toj utakmici, danas nogometaš turskog drugoligaša Osmanlispora Ognjen Todorović:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ta utakmica u meni budi lijepa sjećanja" - otpočinje Todorović prisjećanje na utakmicu s Pecare otprije 4 godine i dodaje:

"I dan danas osjećam zadovoljstvo i sreću što sam bio akter te utakmice koja je imala sve što fudbal treba da ima. Napetost, uzbuđenje, rezultatska neizvjesnost, puno golova, preokreti, predobra atmosfera na tribinama, u suštini sve ono što je lijepo u ovom sportu i zbog čega mi svi volimo fudbal i odlučujemo se da ga igramo,pratimo ili navijamo. Što se tiče same situacije na terenu jako loše smo otvorili utakmicu, primili dva brza gola, na licima suigrača vidio sam nevjericu i šok, ali ni tada niko nije pomislio da ćemo izgubiti tu utakmicu, nekako smo imali tu hemiju među nama, vjerovali smo jedni drugima, bili smo pravi prijatelji na terenu a i van njega i mislim da je to ključ tadašnje naše pobjede i na kraju našeg naslova prvaka. Ta utakmica nam je dala krila i vjetar u leđa da kasnije dođemo do titule. Osim što sam imao sreću da budem akter te utakmice, imao sam i tu čast da postignem pogodak za 3:2 i to mi je jedan od najljepših golova u karijeri, ako ne najljepši onda sigurno najdraži. Ta utakmica, pobjeda, slavlje, pjesma Ultrasa, ludilo na tribinama, bilo je to nešto neprocjenjivo i sigurno najdraža utakmica u mojoj karijeri", prisjetio se Ognjen Todorović ove već sada legendarne utakmice iz 2016. za SportSport.ba.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi