Sudija Valjić je bježao i prekinuo meč: "Imali smo naznaka u kojem smjeru će sve otići"

Banovićani su bili razočarani, a na kraju je Zrinjski slavio službenim rezultatom

Sudija Valjić je bježao i prekinuo meč: "Imali smo naznaka u kojem smjeru će sve otići"

S. Mlaćo

U banovićkoj Budućnosti što prije će pokušati da zaborave sezonu 2010/11. kada su napustili Premijer ligu.

Banovićanima ništa nije polazilo za rukom, a čini se da im je 'presudio' domaći meč protiv Zrinjskog u okviru 21. kola.

Naime, u 32. minuti tog meča sudija Ognjen Valjić odlučio je da prekine isti, nakon što je napadnut od domaćih nogometaša.

Valjić je pokazao na bijelu tačku za goste, domaći su izgubili živce i burno reagovali, smatravši da su nešto ranije oštećeni za nedosuđeni jeadanaesterac, a da je zatim Valjić neopravdao pokazao na penal za goste.

Banovićani su smatrali da se radi o pravoj lakrdiji koja im se spremala i da je Zrinjski morao da slavi, dok Valjić nije želio nastaviti meč i na kraju su svi morali u svlačionice.

Pobjedu je Zrinjski dobio za zelenim stolom (3:0), a Banovićani su sezonu završili kao posljednjeplasirani.

Kapiten Budućnosti, danas člana Prve lige FBiH, tada je bio Elvis Čergić. Čergić se za SportSport.ba prisjetio susreta koji je odigran 9. aprila 2011. godine.

"Puno je vremena prošlo, ali sjećam se da smo mi imali nekih naznaka prije utakmice u kojem smjeru bi mogla otići. Imao je Valjić dosta utakmica koje je je sudio Zrinjskom u toj polusezoni, a koje su otišle na njihovu stranu, mislim da je i Sloboda oštećena na Tušnju. Mi smo onako reagovali radi nedosuđenog penala prije tog detalja kada je prekinuta utakmica. Bez razloga je prekinuta", prisjeća se Čergić.

Priznaje da ne voli komentarisati suđenje, ali..

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U to vrijeme, a i danas na našim terenima bi se slabo koja utakmica odigrala do kraja. Mali pritisak, malo opravdane rasprave zbog lošeg suđenja i eto prekida...Nisam nikad u karijeri komentarisao suđenje, ne bi ni sada, ali eto kad pitate, vratili ste me u prošle dane pa moram...", dodao je Čergić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sucro
Koja otimačina
4 2
SonPen1946
Pocnite malo pisat o krađama u reziji HNK Želješčara,tmn do maja da zavrsite sve!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi