Zašto Barcelona želi dovesti Luku Jovića, a ne Antoinea Griezmanna?
Barcelona će najvjerovatnije odustati od Griezmanna i posvetiti se dovođenju Jovića

Nekoliko je razloga zašto katalonski tim preferira igrača Eintrachta

Zašto Barcelona želi dovesti Luku Jovića, a ne Antoinea Griezmanna?

S. Pašalić

Barcelona je ozbiljno zagrizla za igrača Eintrachta iz Frankfurta, Luku Jovića u nadi da riješi poziciju devetke.

Iako Luis Suarez sa svojih 32 godine još uvijek igra sjajno, a posebno u tandemu sa Lionelom Messijem, Barcelona mora tražiti rješenje za ovu poziciju u budućnosti.

Ipak, teško je naći napadača koji će se uklopiti u Barcelonin sistem igre, to mora biti igrač sa odličnom završnicom, koji dosta trči i koji može odigrati kratke pasove na malom prostoru.

Barcelona je prošlosti uspijevala naći igrače koji su se uklopili u ovaj stil igre, pa su tako Eto, Villa i Suarez bili dobro rješenje za katalonski tim, dok recimo Zlatan Ibrahimović u tome nije uspio.

Ni Paco Alcacer ni Munir ne uživaju što su u sjeni Suareza i znaju da nisu prava konkurencija Urugvajcu i da će dobiti malo prilika.

Trenutno u Barceloni smatraju da bi Luka Jović bio bolje rješenje na ovoj poziciji, nego Antoine Griezmann.

Griezmann bi također koštao više novca, a on ove sedmice puni 28 godina tako da će Barcelona vjerovatno odustati od njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jović ima 21 godinu i bio bi odlično rješenje za budućnost, a ove sezone je postigao 22 gola u dresu Eintrachta. Velikani pput Bayerna, Cityja, Chelseaja, Uniteda i Tottenhama su također zainteresovani da ga dovedu kao pojačanje.

On je još uvijek igrač Benfice, a Eintracht ga može otkupiti za 20 miliona eura, što će naravno i uraditi, jer nakon toga će zaraditi ogromnu sumu novca njegovom prodajom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi