Ogromna razlika u plati braće Pogba

Paul je najbogatiji

Ogromna razlika u plati braće Pogba

Midhat Šljivak

Meč Evropske lige između Manchester Uniteda i St. Etiennea (3:0) donio je obračun i braće Pogba, Paula i Florentina.

Paul je proteklog ljeta postao najskuplji igrač svih vremena. United ga je platio čak 105 miliona eura, a njegova plata je ogromnih 300.000 funti sedmično i to ga čini jednim od najplaćenijih fudbalera na svijetu. 

Očekivano, Florentin ima mnogo manju platu od mlađeg brate. On po ugovoru u francuskom klubu zarađuje "skromnih", ali opet dobrih 17.000 funti sedmično.

Interesantno je i to da je St. Etienne Florentina platio ekipi Sedana svega 450.000 funti, a njegova trenutna vrijednost na tržištu je tri miliona eura.

Također, braća nose dres i različitih selekcija. Kao što je poznato Paul nastupa za Francusku, dok se Florentin odlučio za rodnu Gvineju.

Dres ove selekcije nosi i treći brat Pogba, a koji se zove Mathias. On i Florentin su blizanci, a Mathias nastupa za Spartu iz Rotterdama kao napadač.

Njegova vrijednost je skromnih 150.000 funti, a nije poznato kolika su njegova primanja u holandskom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti