Tottenham slavio u gostima protiv Newcastlea

Golovima Vertonghena i Allija

Tottenham slavio u gostima protiv Newcastlea

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama pobijedili su danas u gostima Newcastle sa 2:1 u prvom kolu engleskog Premiershipa.

Tottenham je odlično otvorio utakmicu i već u osmoj minuti poveo sa 1:0 kada je gol postigao Vertonghen, a sudija je priznao gol uz pomoć gol-tehnologije. Samo tri minute trajalo je vodstvo londonskog kluba. Ritchie je sjajno centrirao, a mrežu Tottenhama zatresao je Joselu.

Ipak, Tottenham je uspio ponovo da dođe do prenosti u 18. minuti utakmice. Aurier je upisao asistenciju, a za 2:1 pogodio je Dele Alli. Do kraja prvog poluvremena Tottenham je imao još nekoliko prilika da poveća prednost, no ostalo je 1:2.

U drugom poluvremenu obje ekipe su imale nekoliko sjajnih prilika, a izdvaja se šansa Rondona pet minuta prije kraja kada je prečka slasila Llorisa. Na kraju ostalo je 1:2, te je Tottenham upisao prva tri boda u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi