OKK Borac jači od svih problema

Banjalučani izborili opstanak

OKK Borac jači od svih problema

Sport u Banjaluci u posljednjih nekoliko godina doživio je drastičan pad. 

Grad na Vrbasu ne može se više pohvaliti mnogobrojnim uspješnim kolektivima i velikim ostvarenjima na domaćoj, ali i inostranoj sceni. Sve skromnija ulaganja i manjak sluha za sportske aktivnosti doveli su do toga da jedna Banjaluka, između ostalog, nema predstavnika u prvenstvu BiH, dok sa druge strane mnoge manje sredine već godinama uspješno opstaju u elitnom takmičenju.

Trenutna situacija u većini banjalučkih klubova je zaista teška, ali i dalje postoje sportski entuzijasti koji koliko toliko u životu održavaju kolektive koji su zadužili ovaj grad.

Najbolji primjer za to je OKK Borac, koji je trenutno član Prve lige RS. Banjalučani su ove sezone imali dosta poteškoća, kako finansijskih tako i kadrovskih, ali su na kraju ipak uspjeli da zadrže status prvoligaša.

"Sa velikim uspjehom smo završili najtežu sezonu od osnivanja Borca, kad se uzmu u obzir svi problemi koje smo imali. Na početku priprema smo ostali bez devet igrača od prošle sezone i morali smo da se snalazimo u hodu i sastavimo tim od momaka koji praktično nemaju iskustva igranja ni u Drugoj ligi. Na sve to su se nadovezali problemi sa terminima za trening u dvorani, pa smo morali da improvizujemo sve do drugog dijela sezone. Ipak, momci su pokazali da se srcem mogu nadoknaditi svi ti nedostaci i izdigli su se iznad svih problema, maltene preko noći sazreli i izborili opstanak koji je u ovim uslovima rada ravan tituli", izjavio je za Sportsport.ba Bojan Božić, trener Borca, te je dodao:

"Ne smije se zanemariti da smo svi amateri i da sve ovo radimo iz velike ljubavi prema klubu i samim tim ovaj rezultat dobija još više na značaju. Najveća pobjeda ove sezone je naša publika koja je iz kola u kolo dolazila u sve većem broju u Borik i davala nam vjetar u leđa i podršku u ovome što radimo i hvala im na tome".

Božić se dotakao i planova za narednu sezonu.

"Što se sljedeće sezone tiče, planiramo prvo oživljavanje mlađih kategorija, stabilizaciju kluba i poboljšanje uslova rada prve ekipe. Svjesni smo da ne možemo preko noći vratiti klub na staze stare slave, ali ćemo se sigurno potruditi da napravimo dobre temelje i vratimo sistem rada u klub koji nas je nekada krasio, kako u radu sa mladima tako i sa prvom ekipom, a iz toga će s vremenom sigurno doći i rezultati na terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi