OKK Čelik bez Durme i Alića do kraja sezone

Veliki hendikep za Zeničane

OKK Čelik bez Durme i Alića do kraja sezone

Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika ove sezone takmiče se u A1 košarkaškoj ligi FBiH, nakon što su prošle sezone napustili društvo najboljih košarkaških klubova u BiH. U ovu sezonu Zeničani su ušli s veoma mladom ekipom, koju uglavnom sačinjavaju igrači iz Zenice.

Veliko ohrabrenje za mlade igrače je svakako i povratak na teren Ivana Opačka, koji se prihvatio ponovo i igračkog angažmana, sve u cilju da pomogne mladim košarkašima da brže sazriju.

Pred sami kraj sezone za Čelik su stigle loše vijesti, pošto će do kraja sezone biće lišeni usluge dvojice mladih košarkaša, koji dosta znače za igru ekipe.

Juniorski reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača kluba u ovoj sezoni Ibrahim Durmo, nakon loma šake na utakmici protiv Turbine u Jablanici izgubljen je do kraja sezone i njegov oporavak će trajati najmanje dva mjeseca.

Drugi igrač, na kojeg zbog povrede neće moći računati trener Damir Zeljković, je mladi centar Dino Alić, koji će zbog oštećenja meniskusa i hrskavice propustiti ostatak sezone.

Zeničani će i pored velikih problema s povredama do kraja sezone pokušati da izbore jednu od pozicija, koja vode u doigravanje za povratak u najjači rang takmičenja naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi