Lukavac u uzbudljivom meču savladao Čelik

16. kolo A1 košarkaške lige BiH

Lukavac u uzbudljivom meču savladao Čelik

M. Mehinović

U 16. kolu A1 košarkaške lige BiH u derbiju kola večeras je KK Lukavac dočekao ekipu KK Čelika iz Zenice i na kraju slavio sa 90:86.

Početak utakmice pripao je domaćina, koji furioznom igrom brzo dolaze do 10:2. Predvođeni danas veoma odličnim Islamovićem prvi period rješavaju u svoju korist. Bilo 20:13 za domaće.

Drugu četvrtinu ponovo bolje otvaraju domaćini, i natavljaju tamo gdje su stali. U 12. minuti bilo je 25:15 prva dvocifrena prednost koja je primorala trenera gostiju Zeljkovića na tajm­aut.

Međutim ni nakon tajm­auta gostima nista nije išlo od ruke, domaćini su sve pogađali. Predvođeni Islamovićem i Krajišnikom u 17.minuti susreta imali su i +14. No nakon toga na scenu stupa iskusni Opačak kod gostiju, te do poluvremena vraća svoju ekipu u igru. Na poluvremenu se otišlo pri vodstvu domaćih od 45:40.

Drugo poluvrijeme nam donosi bolju igru gostiju koji dobrom rolom Ibrahimkadića, u 27. minuti prvi put dolaze do poravnanja, rezultat je glasio u tim trenutcima 53:53. Do kraja treće dionice vezanim koševima Avdibegovića gosti dolaze do potpunog preokreta. 62:63 vodio je Čelik nakon tri četvrtine susreta.

Gosti u dobrom ritmu otvaraju i posljednu dionicu. Na krilima sjajnog Opačka prave seriju te nakon nepune dvije minute odlaze na +6. Domaćini se bude preko Islamovića, međutim pet minuta prije karaj gosti i dalje imaju prednost od 70:77.

U 28. minuti susreta Lukavac koševima Islamovića vraća prednost na svoju stranu za 84:83. U uzbudljivom finišu punom borbe, i naboja bolje se snalaze domaći košarkaši te slave sasvim zasluženu pobjedu od 90:86.

Domaće je do pobjede vodio sjajni Mirnes Islamović sa 26 poena. Po 18 poena još su ubacili Igor Krajišnik i Adnan Ćosić.

Kod gostiju najbolji pojedinac, koji je ujedno i najviše koševa od obije momčadi ubacio je iskusni Ivan Opačak, koji je zabio čak 34 koša. Po 19 koševa kod gostiju ubacili Almin Ibrahimkadić, i Armin Avdibegović.

Lukavac je sada na omjeru od 12 pobjeda i četiri poraza, dok je Čelik na omjeru od devet pobjeda i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi