OKK Čelik je ipak i dalje u Premijer ligi

Još uvijek bez zvanične odluke

OKK Čelik je ipak i dalje u Premijer ligi · Saznajemo

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

OKK Čelik je prije nekoliko dana najavio istupanje iz košarkaške Premijer lige. 

Iz zeničkog kluba su najavili povlačenje iz najjačeg ranga takmičenja jer još uvijek nije definsan sistem takmičenja.

Sve to je dovelo da Čelik nema zatvorenu finansijsku konstrukciju pa je donesena odluka o povlačenju saglasnosti za takmičenje u prvenstvu BiH za košarkaše.

Ipak, kako SportSport.ba saznaje rukovodstvo Zeničana još uvijek svoju odluku nije dostavilo KS BiH pa je OKK Čelik zapravo i dalje član Premijer lige za košarkaše.

Naime, u Čeliku se nadaju da gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem konačno pokaže dozu razumjevanja prema sportskim kolektivima u Zenici te omogući ranije obećanu finansijsku pomoć.

Još jednom podsjećamo na sadržaj sapštenja kojeg je izdao OKK Čelik u petak, 3. septembra.

"Detaljno analizirajući aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog budžeta za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiolosku situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, Upravni odbor OKK “Čelik” je donio odluku da povuče svoju saglasnost za takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Na donošenje ove odluke je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i finansiranje kluba.
Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, te je regularni dio sezone završio u vrhu tabele sa omjerom od 15 pobjeda i 9 poraza.

Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman budžet i sa ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati.

Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi