Okršaj divova na Apeninima: Roma u Torinu želi prekinuti crnu seriju

Skoro osam godina bez pobjede

Okršaj divova na Apeninima: Roma u Torinu želi prekinuti crnu seriju

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Juventusa i Rome večeras u Torinu igraju veliki derbi 18. kola italijanske Serije A. To će biti prilika za Vučicu da prekine svoju crnu seriju na gostovanjima protiv aktuelnog prvaka Italije.

Naime, Roma u Torinu nije uspjela da pobijedi od 2010. godine i navijači rimskog kluba nadaju se da će se ova crna serija prekinuti upravo večeras. Vučica je prije skoro osam godina uspjela da savlada Juve golovima Francesca Tottija i John Arne Riisea, dok je jedini gol za Staru damu dao legendarni Alessandro Del Piero.

Od te utakmice Roma je uspjela samo jednom da osvoji bod u Torinu u sedam odigranih utakmica. Vučica se ne može pohvaliti dobrim igrama u gostima protiv Juventusa jer je u ukupno odigranih 85 utakmica rimski tim uspio da slavi samo osam puta.

Najveću pobjedu Juventus je ostvario u sezoni 1931/32. kada je savladao Romu sa visokih 7:1. Večerašnji duel bit će i okršaj najboljeg napada i najbolje odbrane u dosadašnjem dijelu sezone. Naime, u 17 utakmica Juve je postigao 44 gola, dok je Roma primila svega deset golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi