EDF stavio veliko breme na leđa Edina Džeke
Edin Džeko je u krizi kojoj se ne nazire kraj. Naredni rival je najteži u Italiji (Foto: EPA)

Pred veliki derbi sa Juventusom

EDF stavio veliko breme na leđa Edina Džeke

Midhat Šljivak

Trener Rome Eusebio Di Francesco uvjeren je kako njegov tim može stići do dobrog rezultata u velikom derbiju protiv Juventusa.

Iako Roma u ovaj duel ulazi sa jako lošim raspoloženjem nakon ispadanja iz Kupa Italije od Torina, Di Francesco tvrdi kako je situacija u timu jako dobra.

"Ovo je veoma važna utakmica. Ne bih rekao da je baš odlučujuća, ali je jako važna sa psihološke strane. Pozitivan rezultat u Torinu bi podigao ekipu", istakao je Di Francesco.

Komentarisao je činjenicu da Edina Džeku ne ide u posljednje vrijeme. Ipak, bh. napadač ima veliko povjerenje trenera Vučice. Postavio mu je međutim teško breme na leđa pred derbi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Džeko je veoma pozitivna osoba i čini sve kako bi se podredio timu. Ne pati od toga da on baš mora postići gol. Međutim, duel između njega i Higuaina može biti odlučujući u ovom duelu", rekao je Eusebio Di Francesco.

Duel Juventusa i Rome igra se sutra od 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi