"Sramna" statistika "apatičnog" Džeke plaši Italijane: Kriza se nastavlja
Edinova golgetersa kriza nikako da završi. Promašeni penal protiv Torina je bio povod za nove analize, a rezultati istih nisu ugodni.

Calciomercato.it o slaboj formi kapitena Zmajeva

"Sramna" statistika "apatičnog" Džeke plaši Italijane: Kriza se nastavlja

Promašeni penal Edina Džeke protiv Torina u Kupu Italije, ponovo je u italijanskim medijima "aktivirao" pisanja o njegovoj velikoj krizi. Dijamant je u Seriji A "postio" gotovo dva mjeseca prije nego što je 1. decembra zatresao mrežu SPAL-a, ipak, bilo je to nedovoljno od prošlosezonskog prvog strijelca Serija A da razveseli navijače Rome.

Kako piše Calciomercato.it promašeni penal je "samo jedan u nizu pormašaja Bosanca koji je od oktobra do decembra postigao samo jedan gol u Seriji A". Prema pisanju ovog portala jedina dobra vijest za Romu je ta što je Schick napokon spreman, s obzirom da Perotti i El Shaarawy "nikada nisu bili neki golgeteri".

Novinari Calciomercata smatraju da razlozi Edinove loše forme leže u njegovoj "apatiji". Džekina bezvoljnost je prema njima kumovala i veoma lošem postotku konverzije šuteva u pogotke. Tako je kapiten Zmajeva ove sezone u Seriji A uputio 66 šuteva na gol protivnika, od čega 40 u okvir i 26 pored gola.

Ipak, on je iz ovih pokušaja postigao samo osam golova, što ga svrstava među one sa najgorim postotkom šuteva pretvorenih u pogotke, kada su zvijezde Serije A koje se često nalaze u šansi u pitanju.

Tako su Džekin postotak realizovanih šuteva u Calciomercatu prozvali "sramnim" i ponuduli svojevrsnu rang listu za ovu statistiku u Seriji A:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi - 37%
Immobile - 29%
Higuain - 26%
Mertens - 24%
Dybala - 23%
Callejon - 20%
El Shaarawy - 17%
Mandžukić - 17%
Perišić - 16%
Džeko - 12%
Insigne - 6%

Italijane ipak raduje što se Džeko odlično razumije sa Schickom na terenu, ali ih brine njegova pomenuta "apatija", te činjenica da kritike i komentare kojima ga "uništavaju" na društvenim medijima prihvata "mirne duše".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi