Okršaj Garyja Linekera i Piersa Morgana: "To što si imao intervju s njim ne čini ga boljim"

Sve zbog Messija i Ronalda

Okršaj Garyja Linekera i Piersa Morgana: "To što si imao intervju s njim ne čini ga boljim"

Endin Čaušević

Lionel Messi sinoć je osvojio FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg igrača svijeta u 2019. godini što je izazvalo dosta polemike.

Mnogi su mišljenja da Messi nije zaslužio ovu nagradu ispred Virgila van Dijka, dok pristalice Cristiana Ronalda vjeruju da je Portugalac morao dobiti ovu nagradu zbog postignuća u prošloj sezoni.

Međutim, jasno je da je Messi imao odličnu godinu u kojoj je s Barcom odbranio titulu prvaka Španije, a ukupno na 58 utakmica zabio je čak 54 gola za klub i reprezentaciju i bez premca je bio kada je u pitanju Zlatna kopačka.

Nagrada The Best izazvala je dosta polemike na društvenim mrežama, a u centru pažnje bili su Gary Lineker i engleski Piers Morgan. Prije nekoliko dana Morgan je objavio odličan intervju s Ronaldom nakon čega je poručio da je Portugalac za njega najbolji igrač ikad iako je prije dvije godine tvrdio da je to Messi.

I nakon sinoćnje ceremonije Morgan je poručio da je Ronaldo imao bolju godinu od Messija, ali s njim nije baš saglasan bio legendarni fudbaler Gary Lineker.

"U 2019. godine. Jedan igrač osvojio je dvije titule s klubom i jednu s reprezentacijom. Postao je prvi sa 100 pobjeda i 125 golova u Ligi prvaka. Prvi igrač koji je zvanično dao 700 golova i prvi koji u svojim vitrinama ima titule Premiershipa, La Lige i Serie A. Zar nije Lionel Messi taj koji je osvojio FIFA The Bestnagradu", napisao je Morgan, a onda je stigao Linekerov odgovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Drži se bilo čega osim fudbala. Ronaldo je fantastičan igrač, ali Messijeve brojke ove godine su superiorne. Njegova igra je na drugom nivou. I on je osvojio duplu krunu. To što si imao intervju s njim ne čini ga boljim".

Fotografija Barça BiH.

Top Komentari

VelaHavle
Dobro mu je Lineker rekao... ovaj papak se prodao za intervju... ljudi moji, morate shvatiti da je ovo individualna nagrada - za najboljeg IGRACA... nije za najboljeg kolekcionara trofeja ili najboljeg timskog igraca - vec za najboljeg IGRACA
4 0
daca
A kakvu je imao duplu krunu zar nije samo Spansko orvenstvo uzeo Mesi?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi