Prema glasovima novinara već sada se zna ko bi mogao osvojiti Zlatnu loptu

Ceremonija će se održati 2. decembra

Prema glasovima novinara već sada se zna ko bi mogao osvojiti Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Sinoć je u Milanu održana FIFA-ina ceremonija The Best, a za najboljeg igrača 2019. godine proglašen je Lionel Messi.

Messi je dobio najviše glasova od strane selektora i kapitena reprezentacija iz cijelog svijeta, te novinara koji su imali pravo da glasaju. Argentinac je iza sebe ostavio Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Međutim, iako je Messi prošle sezone briljirao i zabio čak 54 gola na 58 utakmica mnogi su vjerovali da je ova nagrada trebala pripasti Van Dijku koji je s Liverpoolom stigao do titule Lige prvaka.

No, na kraju su glasovi prevagnuli na stranu Lionela Messija koji je dobio veliku naklonost kapitena i selektora. Što se tiče glasova novinara tu Messi nije uspio nadmašiti Van Dijka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema glasovima novinara Messi je dobio 364 boda, dok je Van Dijk imao 462 boda. Treba dodati i to da se u izboru za Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football računaju samo glasovi novinara. Prema tome neće biti iznenađenje ukoliko Zlatnu loptu osvoji Van Dijk.

Treba dodati da će ceremonija dodjele Zlatne lopte biti održana 2. decembra i sigurno da nas očekuju velika uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi