Okršaj godine: Liverpool dočekuje City, a ovakve kvote za derbi na Anfieldu niko nije očekivao

Redsi su u boljoj formi, ali...

Okršaj godine: Liverpool dočekuje City, a ovakve kvote za derbi na Anfieldu niko nije očekivao

Endin Čaušević

Utakmice koje se igraju ovog vikenda su u sjeni velikog derbija između Liverpoola i Manchester Cityja koji se sutra igra na Anfieldu.

Liverpool dočekuje City na svom terenu u okviru 12. kola Premiershipa i ovo je s pravom sigurno najveći derbi u Evropi ovog vikenda. Redsi su u pohodu na titulu prvaka Engleske koju nisu osvojili 30 godina, te je euforija ove sezone zaista velika.

Nakon 11 odigranih kola Liverpool je na prvom mjestu sa 31 bodom i još uvijek nema poraz u prvenstvu, dok Manchester City koji brani titulu prvaka ima šest bodova manje u odnosu na sutrašnjeg rivala.

Iako je Liverpool u odličnoj formi u ovakvih utakmicama skoro da ne možete reći ko je favorit. Naravno, Liverpool ima prednost jer igra na Anfieldu koji je za City nesavladiva tvrđava još od maja 2003. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, jasno je da u ovakvim mečevima ne možete reći sa sigurnošću ko će pobijediti i zbog toga su i kladionice itekako oprezne. Navijači Liverpoola sigurno su itekako iznenađeni što su kvote skoro pa izjednačene.

Mnogi su sigurno očekivali dosta manju kvotu na pobjedu Liverpoola, ali to se nije desilo. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete vidjeti kvote za ovaj meč i to OVDJE.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti