Okršaj rivala za opstanak: Rayo u gostima pobijedio Valladolid

Domaći promašili penal

Okršaj rivala za opstanak: Rayo u gostima pobijedio Valladolid

Endin Čaušević

Fudbaleri Rayo Vallecana danas su kao gosti savladali Valladolid s minimalnih 1:0 u meču 18. kola španske La Lige.

Rayo je uspio da dođe do veoma važne pobjede koja će im itekako pomoći u borbi za opstanak, dok u Valladolidu sigurno nisu očekivali poraz od konkurenta za opstanak u La Ligi.

Utakmica na stadionu Jose Zorrnilla riješena je već u prvoj minuti jer su gosti iz prvog napada poveli sa 1:0. De Tomas je upisao asistenciju, a mrežu domaćeg tima zatresao je Medran za veliko slavlje malobrojnih navijača iz Madrida.

Valladolid je do kraja utakmice pokušao svim silama da dođe do poravnanja, a u 88. minuti su promašili penal. Michel je preuzeo odgovornost s bijele tačke, ali nije bio precizan i na kraju je ostalo 0:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valladolid je trenutno na 14. mjestu sa 21 osvojenim bodom, dok je Rayo Vallecano pretposljednji sa 16 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi