Olakšanje za Švicarce: Sve je izgledalo jako loše, ali Xhaka je prošao dobro

Dobio samo teži udarac

Olakšanje za Švicarce: Sve je izgledalo jako loše, ali Xhaka je prošao dobro

Midhat Šljivak

Granit Xhaka doživio je jučer povredu koljena na treningu reprezentacije Švicarske.

Veznjak Arsenala je nakon jednog duela pao na teren sa bolnom grimasom na licu, a zatim je hitno prebačen u bolnicu.

Strah se uvukao u selekciju Švicarske. Sve je izgledalo zaista strašno, ali su pregledi utvrdili da se radi samo o jačem udarcu i da nema oštećenja.

Bilo je to olakšanje za sve, a posebno za 25-godišnjeg fudbalera.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Odmah smo vidjeli da nije povrijedio ligamente, ali smo igrali na sigurno i izvršili smo dodatne provjere. Olakšanje je stiglo kada su testovi pokazali da se samo radi o jačem udarcu", istakli su iz ljekarskog tima selekcije Švicarske.

Xhaka će za svaki slučaj propustiti prijateljski duel protiv selekcije Španije, ali će spremno dočekati duele na Mundijalu protiv Brazila, Kostarike i Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi