Švicarci posljednji objavili spisak igrača za SP

Na njih se čekalo

Švicarci posljednji objavili spisak igrača za SP

S. Grebović

Reprezentacija Švicarske će igrati u grupi E zajedno sa Brazilom, Kostarikom i Srbijom.

Selektor reprezentacije Švicarske Vladimir Petković, objavio je prošireni spisak od 26 igrača na koje računa na predstojećem Mundijalu u Rusiji. Sa spiska će otpasti trojica kako bi u Rusiju putovalo njih 23, što je najveći dopušteni broj igrača u ekipi. 

Prva zvijezda ekipe je fudbaler Stokea Xherdan Shaqiri, a većina igrača sa spiska nastupa u njemačkoj Bundesligi uz dodatak od par igrača iz Serie A i Premier lige, tim selektora Petkovića predstavlja sjajan skup mladosti i iskustva.

Evo za koga se on odlučio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Golmani

Roman Burki (B. Dortmund), Gregor Kobel (Hoffenheim), Yvon Mvogo (RB Leipzig), Yann Sommer (B. Monchengladbach).

Odbrana

Manuel Akanji (B. Dortmund), Johan Djourou (Antalyaspor), Niko Elvedi (B. Monchengladbach), Michael Lang (Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Jacques Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (AC Milan), Fabian Schar (Deportivo la Coruna), Silvan Widmer (Udinese).

Vezisti

Valon Behrami (Udinese), Blerim Džemaili (Bologna),  Edmilson Fernandes (West Ham), Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt), Remo Freuler (Atalanta), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Granit Xhaka (Arsenal), Denis Zakaria (B. Monchengladbach), Steven Zuber (Hoffenheim).  

Napad

Breel Embolo (Schalke), Haris Seferović (Benfica), Josip Drmić (B. Monchengladbach), Mario Gavranović (Dinamo Zagreb).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti