Olakšica za klubove: Pet izmjena po ekipi u La Ligi?

Pripreme za nastavak sezone

Olakšica za klubove: Pet izmjena po ekipi u La Ligi?

Teme:

U Španiji se očekuje da uskoro ekipe La Lige krenu sa punim treninzima, kako bi bile spremne za eventualni nastavak sezone u junu.

I La Liga je poput većine svjetskih fudbalskih takmičenja prekinuta u martu zbog globalne pandemije koronavirusa.

Fudbaleri su uglavnom za vrijeme pandemije trenirali u svojim kućama, pa mnogi strahuju da bi žestok tempo utakmica po nastavku sezone mogao biti problematičan za mnoge od njih, te da bismo mogli vidjeti velki broj teških povreda.

Svjesni su toga i u Španiji, pa je Fudbalski savez Španije odlučio pokušati olakšati stvari fudbalerima i timovima La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Savez je predložio da se za nastavak sezone uvede pravilo koje dozvoljava pet izmjena po utakmici. Prijedlog je i da se sve izmjene moraju izvršiti iz tri puta kako bi se izbjeglo dodatnmo trošenje vremena.

Navodno je prijedlog španskog saveza naišao na pozitivne reakcije u organizaciji La Lige i vrlo vjerovatno će biti proslijeđen IFAB-u (međunarodni organ zadužen za pravila fudbalske igre i promjene istih) na ratifikaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi