Klub koji je igrao Premiership od naredne sezone u petom rangu takmičenja

Težak udarac za kultni klub

Klub koji je igrao Premiership od naredne sezone u petom rangu takmičenja

Haris Zilić
Teme:

Iz Engleske nam stiže nevjerovatna situacija, ali i teška za navijače kultnog kluba.

Po prvi put u historiji desilo se da ekipa koja je igrala Premiership od naredne sezone igra u petom rangu takmičenja odnosno Konferencijskoj ligi.

Oldham Athlethic je prošle sezone ispao u League Two četvrti rang takmičenja, a ekipa je u prvim sezonama osnivanja Premierhsipa igrala u najjačem društvu.

Iz Premierhsipa ispali su 1994. godine, a sada ćemo ih gledati u poluamaterskom rangu takmičenja, odnosno, od naredne sezone neće igrati profeisonalne lige u Engleskoj.

Oldham Atlethic osnovan je 1895. godine i jedan od je najstarijih klubova u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub je imao dosta finansijskijh problema. Vlasnici su loše upravljali klubom što je na kraju dovelo i do finansijskog kolapsa.

Sada ide period ogormnog oporavka, a povratak iz petog ranga u profesionalni fudbal je veoma težak, jer samo jedna ekipa ide direktno u League Two iz petog ranga, za drugo mjesto timovi se bore kroz baraž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti