Ole Gunnar blizu povratka u Premier ligu, ali ima dva konkurenta

Engleski mediji izvještavaju

Ole Gunnar blizu povratka u Premier ligu, ali ima dva konkurenta

Eldar Ganibegović

Čini se da bi se Ole Gunnar Solksjaer mogao vratiti u engleski Premiership.

Norveški trener je u novembru 2021. godine nakon niza loših rezultata dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda i otada je bez posla.

Kako prenose engleski mediji, bivši trener Crvenih đavola nalazi se na spisku želja Wolverhamptona, momčadi koja se rastala s Portugalcem Brunom Lageom (46), koji je sjeo na klupu prošlog ljeta.

Ole Gunnar Solskjaer prvo je ime o kojem čelnici prvoligaša razmišljaju da zamijeni Bruna Lagea, no nije i jedino.

Za posao u Wolverhamptonu Norvežanin je u utrci s Pedrom Martinsom, bivšim trenerom Olympiacosa i Carlosom Carvahalom, bivšim trenerom u Swanseaju, napominje Birmingham Mail.

Ostaje za vidjeti hoće li se Ole Gunnar Solskjaer vratiti u Premier ligu nakon godinu dana pauze i hoće li uspjeti preokrenuti stvari u Wolverhamptonu ako se postigne dogovor između dvije strane.

Oglasi

Solksjaer je prije Manchester Uniteda još kao trener vodio Molde i Cardiff City, a mnogo klubova nije izmijenio ni kao igrač gdje je također igrao za United i Molde, te Clausenengen u kojem je počeo karijeru.

U trenerskoj karijeri Solksjaer je dva puta bio prvak Norveške s Moldeom i osvajač Kupa te zemlje, dok je s U21 timom Manchester Uniteda 2010. godine osvojio Premier ligu.

Nakon prvih osam kola, Wolverhampton zauzima 18. mjesto u engleskoj Premier ligi. Momčad je ove sezone upisala samo jednu pobjedu i to protiv Southamptona rezultatom 1:0. Najteži poraz sezone za Wolverhampton bio je u utakmici s Manchester Cityjem, a izgubili su 0:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U ime svih u Wolverhamptonu, želimo pokazati našu zahvalnost Bruni i njegovom stručnom štabu i zahvaliti mu na naporima u klubu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekao je predsjednik kluba Jeff Shi na rastanku s bivšim trenerom. 

Dok momčad ne pronađe novog trenera, privremeno će ekipu voditi dvojac Steve Davis i James Collins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi