Solskjaer odmara u Norveškoj i čeka otkaz, već se zna ime novog trenera Manchester Uniteda?

Spremaju se promjene na Teatru snova

Solskjaer odmara u Norveškoj i čeka otkaz, već se zna ime novog trenera Manchester Uniteda?

Endin Čaušević

Ole Gunnar Solskjaer nalazi se na meti velikih kritika zbog loših rezultata na klupi Manchester United.

Crveni đavoli su u prethodne dvije sedmice doživjeli dva teška poraza na svom terenu. Prvo ih je Liverpool porazio sa 5:0, dok su proteklog vikenda u gradskom derbiju izgubili od Manchester Cityja sa 2:0.

Zbog toga se Solskjaer našao na meti velikih kritika navijača Manchester Uniteda koji traže od čelnika kluba da uruče otkaz norveškom stručnjaku.

Očekivalo se da će Solskjaer dobiti otkaz nakon katastrofe protiv Liverpoola, ali su tada čelnici kluba pružili podršku nakon što je za njega "urgirao" Sir Alex Ferguson.

Međutim, nakon što je United poražen od Cityja čini se da su navijači totalno izgubili strpljenje i od kluba traže da iskoriste reprezentativnu pauzu kako bi promijenili trenera.

Da se tu nešto "kuha" najbolje pokazuje i Solskjaerov potez koji je otputovao s porodicom na odmor u Norvešku i igračima koji nisu otputovali na reprezentativna okupljanja je dao čak sedam dana odmora.

Oglasi

Mnogi smatraju da je Solskjaer već svjestan činjenice da bi mogao dobiti otkaz i zbog toga je odlučio da se makne od očiju javnosti, a navodno već se zna ko bi mogao biti novi trener Crvenih đavola.

Naime, engleski mediji objavili su da je Brendan Rodgers najbliži tome da preuzme klupu Uniteda, te je već obavio razgovore s čelnicima ovog kluba i pristao je na njihove uslove.

Iako je ugovorom vezan za Leicester olakšavajuća činjenica za Manchester United je to što Rodgers ima posebnu klauzulu u ugovoru s klubom sa King Power stadiona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako pišu engleski mediji radi se o klauzuli da Rodgers može da raskine ugovor bez ikakve odštete u slučaju da dobije ponudu od nekog evropskog velikana što Manchester United svakako jeste.

Očito je da nas očekuje nekoliko uzbudljivih dana što se tiče Crvenih đavola, a da li će Solskjaer zaista dobiti otkaz ili će dobiti još jednu šansu ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Teatar kurca
1 4
Eno30
Nadam se da ce dobiti otkaz
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi