Ronaldo na kraju sezone odlazi iz Manchestera ako ne ispuni jedan cilj

Portugalac odlučio

Ronaldo na kraju sezone odlazi iz Manchestera ako ne ispuni jedan cilj

Edmir Škorić

Ne bude li onako kako je naumio, Cristiano Ronaldo napustit će Manchester United.

Portugalski reprezentativac se ovog ljeta vratio na Old Trafford i odmah je postao lider tima, a sa nekim pogocima je itekako donio radost navijačima engleskog kluba.

No, i pored toga postoji hrpa glasina da je Portugalac suvišan Unitedu, da ni on ne može da spasi tim koji ima puno oscilacija, a sada je objavljeno i kako je sam Portugalac svjestan toga te da će otići ako ne ispuni cilj.

A došao je zbog trofeja. Prije svega, želi Ligu prvaka, pehar koji nije osvojio već nekoliko godina. Ipak, to je pomalo nerealan cilj, baš kao i osvjanje Premiershipa, no ono što bi Ronalda definitivno udaljilo od Old Trafforda je eventualni neuspjeh u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Ronaldo želi da igra Ligu prvaka svake godine i ako United tamo ne bude naredne, odlučan je da ode i već je blisklim ljudima u klubu to i saopštio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni vragovi se nakon 11 kola nalaze tek na šestom mjestu sa 17 bodova i s obzirom na jaku konkurenciju u ovoj sezoni, pravo je pitanje moglu li do jedne od prve četiri pozicije na tabeli.

Tridesettrogodišnji Ronaldo je ove sezone postigao četiri gola na osam premierligaških utakmica, dok je u svom omiljenom takmičenju - Ligi prvaka - dao pet golova na četiri meča.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...navuci ce sudije 4. mjesto nek se ne sikira.
2 6
JedanLik
E cuj tridesettrogodisnji , e svasta.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti