Doživio novu blamažu, a onda šokirao igrače Uniteda porukom na WhatsApp grupi

Solskjaer napravio neočekivan potez

Doživio novu blamažu, a onda šokirao igrače Uniteda porukom na WhatsApp grupi

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda prethodnog vikenda poraženi su na svom terenu u gradskom derbiju od Manchester Cityja sa 2:0.

City je bez većih problema uspio da slavi na Teatru snova jer su Crveni đavoli odigrali još jednu veoma lošu utakmicu. U prethodna dva susreta na svom terenu United je primio čak sedam golova, a nisu dali niti jedan pogodak.

Ponovo se na udaru velikih kritika našao norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer za kojeg navijači traže otkaz jer smatraju da United igra veoma loše u posljednje vrijeme i da se moraju napraviti neke promjene.

Solskjaer lagano gubi i autoritet u svlačionici jer su engleski mediji objavili da su nakon poraza od Cityja Cristiano Ronaldo i Bruno Fernandes otvoreno kritikovali Norvežanina i njegov način igre.

Najviše mu zamjeraju što u potpunosti ignoriše Donnyja van de Beeka za kojeg mnogi smatraju da zaslužuje da igra, a kod Solskjaera ima zaista mizernu minutažu.

Međutim, Daily Mail prenosi da je Solskjaer ponovo šokirao svoje fudbalere. Većina igrača otputovala je na reprezentativne obaveze, ali oni koji su ostali u Manchesteru očekivali su jučer da će trenirati.

No, Solskjaer im je javio na WhatsApp grupi da treninga neće biti i čak im je dao sedam dana slobodno što je sve šokiralo. Samo je kratko poručio da je s porodicom otputovao u Norvešku, te da neće biti treninga do narednog ponedjeljka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je šokiralo igrače Uniteda jer je svima jasno u kakvoj krizi se ekipa nalazi, te su očekivali da će Solskjaer iskoristiti reprezentativnu pauzu kako bi pronašao neko rješenje, a on je umjesto toga otputovao u Norvešku.

Ipak, i pored toga čelnici Manchester Uniteda i dalje vjeruju Solskjaeru i ne žele mu uručiti otkaz. To je ponajviše zbog činjenice da je Sir Alex Ferguson odlučio da mu pruži podršku i smatra da još uvijek nije vrijeme da klub mijenja trenera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
7 dana su nereprezentativci dobili, znaci njih par.. a ne i citava ekipa. Prvo malo pogledajte na kalendar, pa mozda na livescore, pa onda razmislite, pa onda pišite..
3 0
bk123
aj ne seri te...kao da igračima nije drago što im je dao slobodno 7 dana, možda ih je šokirao al ugodno.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi