Petrakov jasan pred BiH: Igračima ne treba motivacija jer znaju da ne smijemo čak ni remizirati

Press konferencija selektora Ukrajine

Petrakov jasan pred BiH: Igračima ne treba motivacija jer znaju da ne smijemo čak ni remizirati

E. Čaušević

Bh. reprezentacija sutra u Lvivu igra protiv selekcije Ukrajine utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Fudbalska selekcija naše zemlje meč protiv Ukrajine dočekuje nakon pobjede u gostima protiv Kazahstana (2:0), dok su Ukrajinci u subotu u gostima sa 2:1 pobijedili Finsku.

Utakmica na stadionu u Lvivu igra se sutra od 20:45 sati, a jutros je održana i press konferencija Ukrajine na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor ove selekcije Oleksandr Petrakov.

Na početku press konferencije Petrakov je izjavio da je situacija u ekipi dobra, te da nemaju problema s povredama.

"Trenutno je situacija dobra, ali imamo još večerašnji trening pa ćemo vidjeti da li će svi biti spremni sutra", rekao je Petrakov, a zatim se osvrnuo na sutrašnji meč protiv Zmajeva.

"Nisam još uvijek gledao sve utakmice Bosne i Hercegovine. Bio sam zauzet pripremom meča protiv Finske, ali sada smo samo fokusirani na BiH. Dok smo doputovali u Lviv počeli smo se spremati za meč. Gledao sam njihov meč protiv Kazahstana i neke dijelove utakmice s Francuskom. Jučer sam s ekipom 20 minuta prije utakmice gledao neke inserte igre Bosne i Hercegovine. I danas ćemo ih analizirati i pokušati se što bolje spremiti za meč", kaže selektor Ukrajine.

Jedan od novinara pitao je Petrakova kako će motivisati svoje fudbalere za sutrašnju utakmicu protiv BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne treba im motivacija. Znaju da nam samo pobjeda odgovara i da čak ne smijemo ni da remiziramo. Nema tu puno šta da se kaže jer nam je jasno u kakvoj smo situaciji", dodao je.

Podsjećamo, utakmica između Ukrajine i BiH igra se sutra od 20:45 sati. Reprezentacija BiH će večeras na Lviv Areni odraditi posljednji trening pred sutrašnji meč. Trening je na rasporedu u 18:30 sati po našem vremenu, a prije toga će u 17:45 sati biti održana press konferencija Zmajeva.

Top Komentari

Bulle
Nabijem i tebe i republiku smrdsku.
5 0
rickyba
Press konferencija trenera Ukrajine je istvari samo paravan za ponovno pripajanje Krima Ukrajini i destabilizaciji Republike Srpske iz islamske Ukrajine i Sarajeva.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi