Ukrajina postiže treći gol, Petrakov se okreće publici i nastaje slika za pamćenje

Velika radost

Ukrajina postiže treći gol, Petrakov se okreće publici i nastaje slika za pamćenje

M. Šljivak

Oleksandr Petrakov odveo je Ukrajinu u finale baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ukrajinska reprezentacija večeras je u susretu punom emocija zbog svega što se dešava u njihovoj zemlju, pobijedila na Hampden Parku u Glasgowu selekciju Škotske s 3:1 i za plasman u Katar će se boriti protiv selekcije Velsa.

Treći gol Ukrajina je postigla u petom minutu nadoknade. Dovbyk je pogodio na dodavanje Zinchenka za 3:1, a zatim je uslijedila reakcija Petrakova.

Okrenuo se prema publici, podigao je ruke visoko u zrak i pokazao je šta mu znači ova noć i ova utakmica.

Dosta je emocija kod ukrajinskih fudbalera bilo večeras. Igrali su za ponos svoje zemlje i dostojno su je predstavili cijelom svijetu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na terenu su dominantno pobijedili Škotsku koja osim gola nije uspjela da napravi neku veliku šansu pred golom Ukrajine.

Ukrajina za četiri dana igra protiv Velsa i saznat ćemo posljednjeg evropskog učesnika na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Top Komentari

free_shooter
Eto sad dajte im sve posalji ih na svako moguće takmičenje, treba ih pustiti da osvoje svjetsko prvenstvo, djubrad u Bosni je bio genocid pa niste tako govorili, Palestina nestaje ubijaju ih svaki dan cutite, i jos x zemalja, sta je to Ukrajina bolja???
11 1
Arnel925
I ovi Ukrajinci su mi vise na neku stvar došli
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi