Cijeli svijet mu se smije: Zinchenko jučer "izveo" najgori aut u historiji fudbala

Video hit na društvenim mrežama

Cijeli svijet mu se smije: Zinchenko jučer "izveo" najgori aut u historiji fudbala

Endin Čaušević

Ukrajinski reprezentativac Oleksandr Zinchenko konačno se vratio na teren nakon povrede i jučer je počeo utakmicu od prve minute u derbiju protiv Chelseaja, ali su ga na kraju svi ismijavali zbog jednog od najlošijih izvođenja auta koje smo vidjeli u fudbalu

Zinchenko je ljetos odlučio da napusti Manchester City i karijeru nastavi u dresu Arsenala što je očito bio odličan potez. Ukrajinac se pokazao kao sjajno pojačanje, ali sve to poremetila je nezgodna povreda.

Propustio je nekoliko prethodnih utakmica, ali se Zinchenko jučer konačno vratio na teren i to na najbolji način u pobjedi Topnika u velikom gradskom derbiju protiv Chelseaja.

Zinchenko je na terenu bio skoro 80 minuta i Mikela Artetu sigurno raduje itekako činjenica da se ovaj lijevi bek oporavio jer je pokazao na početku sezone da je londonski klub dobio zaista odlično pojačanje.

Međutim, utakmicu Zinchenka jučer je obilježio jedan detalj zbog kojeg se ovaj fudbaler našao na meti ismijavanja na društvenim mrežama.

Naime, Zinchenko se nije proslavio tokom izvođenja jednog auta na jučerašnjem derbiju protiv Chelseaja jer je očajno bacio loptu, a mnogi su poručili da je to vjerovatno najgore izvođenje auta koje smo vidjeli.

Zinchenko je u 18. minuti utakmice pokušao da što dalje baci loptu, ali na kraju je mu je ona očito iskliznula iz ruku i pala je tik ispred njega.

Naravno, glavni sudija je odmah reagovao i pokazao je da je to nepravilno izvođenje auta i loptu je dodijelio ekipi Chelseaja, a svega nekoliko minuta kasnije snimak Zinchenka kako neuspješno izvodi aut postao je hit na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 25-godišnji Ukrajinac u Arsenal je došao za 35 miliona eura i potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je sedam utakmica u svim takmičenjima i uspio je da upiše jednu asistenciju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koba84
A sta je sporno jeno majku Ja ljudi. Ispala covjeku lopta. Tolko se osramotio da treba da se ubije. Haj mrs u pm
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi