Arsenal izgleda šampionski: Chelsea nije prišao golu u derbiju!
Foto - EPA

Trijumf Topnika

Arsenal izgleda šampionski: Chelsea nije prišao golu u derbiju!

Midhat Šljivak

Arsenal je u derbiju 15. kola engleske Premier lige na Stamford Bridgeu savladao velikog rivala Chelsea. Bilo je 1:0 za Topnika, a jedini gol postigao je defanzivac Gabriel u 63. minuti.

Arsenal igra sjajan fudbal ove sezone, a novi dokaz stigao je danas na Stamford Bridgeu gdje su Topnici savladali gradskog rivala Chelsea s 1:0.

Od samog početka je tima Mikela Artete izgledao bolje na terenu. Igralo se međutim jako čvrsto i bez previše izglednih prilika, ali je Arsenal u prvom dijelu imao dva dobra pokušaja preko Gabriela Jesusa i Martinelija.

Samo jedan udarac u okvir gola viđen je u prvih 45 minuta, ali bio je to slabašan šut igrača Chelseaja, pa se na odmor otišlo bez golova.

Arsenal je i u nastavku bolji tim. Ekipa Mikela Arteta bila je mnogo opasnija u fazi napada, a do vodstva gosti stižu u 63. minuti meča.

Bukayo Saka odlično izvodi korner, lopta prolazi kroz gužvu i kreće prema mreži, a na liniji je u mrežu zakucava Gabriel i dovodi Arsenal u vodstvo od 1:0.

Oglasi

Bezidejno je Chelsea izgledao u napadu. Apsolutno ništa Plavci nisu napravili u ovom meču, pa je Aaron Ramsdale na kraju sačuvao mrežu, a Topnici su osvojili tri boda.

Novom tricom Arsenal je ostao na prvom mjestu Premier lige. Londonski klub ima 34 boda i učinak od 13 pobjeda, jednog remija i jednog poraza.

Prvi pratioc im je Manchester City koji ima dva boda manje i bit će interesantno vidjeti hoće li Topnici uspjeti da do kraja sezone ostanu u trci za šampionsku titulu.

Podsjetimo, Arsenal je posljednji naslov prvaka Engleske osvojio 2004. godine pod vodstvom Arsenea Wengera.

Posljednji trofej osvojen je 2020. godine kada su uzeli FA Kup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 15. kolo:

Chelsea - Arsenal 0:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo Arsenal
16 0
DamirS
S nestrpljenjem čekamo gaziju da nam objasni kako ars3n47 ima šanse za 5. mjesto
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi