Na majici ispisala ime preminule majke saigračice, a ni znala nije kakvu tragičnu tajnu joj kriju!

Srušila Englesku u finalu Svjetskog prvenstva

Na majici ispisala ime preminule majke saigračice, a ni znala nije kakvu tragičnu tajnu joj kriju!

Endin Čaušević

Ženska reprezentacija Španije jučer je po prvi put u svojoj historiji postala prvak svijeta nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Englesku. Junakinja je bila Olga Carmona čija proslava gola se našla u centru pažnje jer je na majici napisala ime preminule majke svoje saigračice, ali ni slutila nije kakva tragedija je zadesila njenu porodicu samo dva dana ranije.

Španija je u velikom finalu uspjela da pobijedi selekciju Engleske s minimalnih 1:0, a junakinja Crvene furije bila je Olga Carmona koja je sredinom prvog poluvremena postigla jedini pogodak na meču vrijedan zlatne medalje.

Ono što se našlo u centru pažnje jeste njena proslava gola kada je podigla svoj dres i pokazala majicu koja je bila ispod, te na kojoj je pisalo "Merchi".

Riječ je o majci jedne od njenih saigračica koja je nedavno preminula, te je Carmona upravo njoj posvetila pogodak u finalnoj utakmici, ali nažalost ni slutila nije kakva tragedija je zadesila i njenu porodicu.

Naime, na tribinama jučer je bila njena porodica, odnosno majka i njena braća koji su čuvali tužnu tajnu kako bi Carmona bila maksimalno fokusirana na finale, ali nakon proslave trofeja morali su joj to saopštiti.

Oglasi

Carmoni je u petak preminuo otac nakon duge i teške bolesti, ali njena porodica je tu vijest čuvala u tajnosti jer nisu željeli da to igračica Španije sazna pred najbitniju utakmicu u karijeri.

Vijest su joj saopštili nakon proslave trofeja, a Carmona se srušila na pod i počela neutješno plakati. Na kraju je junakinja Crvene furije potvrdila tužne vijesti i zahvalila se porodici što je pored svega toga došla da ju podrži u dalekoj Australiji.

"Znam da si me gledao večeras i da si ponosan na mene. Počivaj u miru tata. Nisam ni znala da je preminuo, ali znam da si mi dao snagu da napravim nešto posebno danas i to sam uspjela", napisala je Carmona.

Inače, ona nastupa u dresu Real Madrida koji je također potvrdio tužne vijesti i činjenicu da su čak dva dana krili to od nje, ali ona to svojoj porodici nije zamjerila jer se zbog teške bolesti njenog oca to nažalost očekivalo iz dana u dan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi