Španija osvojila Svjetsko prvenstvo, akcijom za udžbenike srušile Englesku u velikom finalu

Veliki uspjeh fudbalerski Crvene furije

Španija osvojila Svjetsko prvenstvo, akcijom za udžbenike srušile Englesku u velikom finalu

Endin Čaušević

Ženska reprezentacija Španije osvojila je Svjetsko prvenstvo nakon što je danas u velikom finalu s minimalnih 1:0 pobijedila selekciju Engleske.

Prvu veliku priliku na meču vidjeli smo u 15. minuti kada je fantastičnu šansu imala Russo, ali nije uspjela da pogodi.

Španija je uzvratila samo dvije minute kasnije, Paralluelo odlično šutira, no prečka je spasila selekciju Engleske.

Međutim, u 29. minuti nije bilo spasa za igračice Engleske jer je Španija uspjela da dođe do prednosti.

Igračice Španije odigrale su fantastičnu akciju, a Caldentey je sjajno uposlila Carmona-Garciju koja se ubacila po lijevoj strani i uspjela je sjajno da pogodi s nekih 15 metara, te je posla loptu u malu mrežicu gola Engleske za 1:0.

Oglasi

Španija je bila bolja i do kraja prvog poluvremena, a u samom finišu mogla je povesti i sa 2:0 kada je Paralluelo pogodila stativu. Ekipa Engleske pokušavala je da uzvrati, ali kao da ovaj tim nije imao rješenje za visoki presing Crvene furije.

I u drugom poluvremenu Španija je imala incijativu na sredini terena. Veliku šansu na startu drugog dijela imala Bonmati koja je sjajno šutirala s vrha kaznenog prostora, no lopta ide tik preko prečke gola Engleske.

Španija je sve mogla riješiti u 70. minuti kada je dobila penal nakon što je jedna igračica Engleske igrala rukom. Loptu na bijelu tačku namjestila je Hermoso, no Coll je to odlično odbranila i ostavila Englesku u životu.

Engleska je u finišu utakmice krenula u totalnu ofanzivu i na sve načine pokušala doći do izjednačenja, ali se Španija odbranila i po prvi put u svojoj historiji uspjela je da postane prvak svijeta.

Ono što je posebno sve šokiralo jeste da je selektor Španije na klupi ostavio najbolju igračicu svijeta Alexiju Putellas koju je uveo na teren tek u 90. minuti, no to nije na kraju koštalo Crvenu furiju.

Top Komentari

zure28
Engleska uglavnom igra krkanski slabo tehnika pasovi akcije… praci fudbal pobjedio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi