"Olgun mi je ponudio novi ugovor, ali ne znam hoću li zbog razne bagre nastaviti karijeru"
Salčinović je nogometaš koji je svoju karijeru počeo u Čeliku, te skoro 10 godina igra u seniorima ovog kluba, da nije imao brojne povrede u svojoj karijeri sigurno bi igrao za neki klub u najjačim ligama u Evropi

Kapiten Čelika otvoreno za SportSport.ba

"Olgun mi je ponudio novi ugovor, ali ne znam hoću li zbog razne bagre nastaviti karijeru" · Intervju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika proteklu sezonu su završili na sedmoj poziciji, a kako su krenuli s pojačanjima nakon završenog prvenstva onda se može očekivati da se crno-crveni naredne sezone bore za sami vrh.

Sigurno da sve navijače Čelika najviše interesuje kakva će biti sudbina s kapitenom kluba, 31-godišnjim Fenanom Salčinovićem. Proteklih dana pojavilo se mnogo priča o tome da će ovaj ofanzivni veznjak okončati karijeru, te preuzeti neku drugu funkciju u klubu. Salčinović je za SportSport.ba otkrio planove za naredni period.

"Istina je da mi je ugovor s klubom istekao. Imao sam sastanak s Aydinom Olgunom prije nekih 10-tak dana i on je u razgovoru sa mnom bio za opciju da još igram, te mi je ponudio novi ugovor. Također mi je ponudio mjesto sportskog direktora ili trenera, ako ne želim više da se aktivno bavim nogometom" ističe Salčinović.

Vlasnik kluba ponudio mu je novi ugovor ili neko od mjesta u klubu.

"Sve je na meni, mene iskreno ne zanima ni jedna pozicija od ponuđenih u klubu. Ja sam uvijek govorio da su moji planovi uvijek vezani za Čelik i da ću s Bilinog polja otići samo kući. Ako sam pravio neke greške dok sam bio tinejdžer, ne bih da ih ponavljam. Ovo nije nikakvo dodvoravanje nikome jer ja nemam potrebe za tim. Neke stvari se pokažu djelima, kao što je to bio slučaj za licencu", kaže kapiten Zeničana.

Odluku o nastavku karijere će donijeti u narednim danima

"Naravno da ću se konsultovati sa svojom porodicom jer oni nisu više za opciju da igram nogomet, valjda i radi razno-razne bagre koja sjedi kući u Njemačkoj ili drugim nekim zemljama vodi neke stranice i pljuje po meni, igračima i klubu, a ustvari takvi nikad ništa nisu dali za Čelik", kaže Salčinović.

Čelik bi u narednim danima trebao riješiti i pitanje novog trenera.

"Poštujem svakog trenera, nastojim da imam normalan odnos. Ako se mene lični pita, uvijek sam za povratak Borisa Pavića, to je profesionalac, čovjek koji živi i diše za klub i fudbal općenito. Bilo je lijepo sarađivati s njim, ali ne pitam se ja u klubu, imaju ljudi koji upravljaju Čelikom i oni će donijeti odluku" kazao je za SportSport.ba Fenan Salčinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Salčinović je u prošloj sezoni odigrao osam utakmica za Čelik, a imao je dosta problema s povredama. U narednim danima vidjet ćemo hoće li ovaj nekadašnji mladi reprezentativac BiH, koji ima i jedan meč za A-tim nastaviti svoju karijeru ili je okončati u 31 godini.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Steta ce biti ako ne preuzmes neku funkciju u klubu.
6 0
XRETROVIZOxX
kupi ti sb kosilicu i polako kosi travnjak oko kuce !!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi